DAMES 1 SEIZOEN 2014-2015 IN VOGELVLUCHT

Na het kampioenschap en de promotie van vorig seizoen was de doelstelling om in deze 4e klasse bij de top vijf te eindigen. Dit zou uiteindelijk lukken, waardoor we kunnen spreken van een geslaagd seizoen. Er werden dertien overwinningen geboekt, waaronder een aantal simpele, maar ook diverse zwaar bevochten. In twee zware uitduels werd een gelijkspel uit het vuur gesleept. En natuurlijk werd er ook verloren in deze zware competitie. Zeven nederlagen moest EVC incasseren, waarvan er toch een aantal niet nodig waren. Maar dat heeft mede te maken met het feit dat het spel van onze VR1 nog te wisselvallig is. En dit is een direct gevolg van het missen van belangrijke speelsters in cruciale duels, het te grote verschil in kwaliteit tussen de betere en de mindere speelsters, de lage trainingsopkomst van diverse speelsters en het te vaak moeten inpassen van invalsters uit de jeugd. Niet dat deze jonge talenten het niveau niet aankonden. Integendeel, menig jeugdspeelster deed het minimaal net zo goed als vaste speelsters van het team, maar daardoor was de basisopstelling zelden hetzelfde en werd de toch al zo lage gemiddelde leeftijd van het team nog lager en dan komen fysieke kracht en ervaring om de hoek kijken. Toch was het prachtig om mee te maken dat enkele toekomstige toppers ook in staat waren om doelpunten te maken op dit niveau.
Dat EVC thuis hoort in de 4e klasse werd al bewezen in de bekerpoule, voorafgaand aan de competitie. Uit tegen het sterke Kadoelen was het een te hoog gegrepen missie met de kermis in de benen (een verliespartij dus), maar in thuiswedstrijden werden 5e klasse teams ZOB en Marken 2 vol overtuiging ruimschoots verslagen. Dit leverde een tweede plaats op en betekende uitschakeling in het bekertoernooi.
Er waren duidelijke afscheidingen in deze competitie poule te constateren. De kampioen, dan een gaatje naar nummers twee tot en met vijf, dan een gaatje naar nummers zes tot en met negen en tenslotte drie ploegen die in de staart bungelden. EVC deed wat het doen moest door staartploegen Ouderkerk 2, Wartburgia 5 en Castricum zowel uit als thuis te verslaan. Maar tegen de middenmoters werd zomaar puntverlies geleden. Tegen Tos Actief werd wel twee maal heel krap gewonnen, maar een thuisnederlaag tegen Marken en verliespartijen uit tegen DZS en ZCFC waren totaal onnodig. In de returns werd dit goedgemaakt door alle drie ploegen overtuigend te verslaan. Tegen de concurrerende clubs uit de top vijf liet EVC zien waartoe het in staat was. Tegen ODIN 59 werd thuis gewonnen en uit gelijk gespeeld. Van Diemen werd thuis nipt gewonnen en uit nipt verloren. De strijd met Kadoelen leverde een gelijkspel en een minimale verliespartij op. Alleen van de uiteindelijke kampioen WV-HEDW konden onze dames geen puntje afsnoepen. Met slechts elf speelsters, waarvan niet iedereen fit, was het in het uitduel een kansloze missie, maar thuis werd pas in de blessuretijd het onderspit gedolven. Slechts in één wedstrijd kon de VR1 niet tot scoren komen en ook werd een prachtige reeks van zeven zeges oprij neergezet. De grootste zege was 2-12 en de grootste nederlaag 5-0. In vier duels werd de “nul”gehouden. EVC heeft dus bewezen dat het in de (sub) top van de 4e klasse thuishoort. Een prima prestatie van het team van trainers Rolph Meijer en Klaas-Jan Kalk, keepsters trainer Arthur Polman en leidster/verzorgster Greet Langkemper.
De statistieken : (5e plaats)
Comp. : gespeeld 22, gewonnen 13, gelijk 2, verloren 7, punten 41, dpv 81, dpt 42, saldo +39
Beker : gespeeld 3, gewonnen 2, gelijk 0, verloren 1, punten 6, dpv 12, dpt 5, saldo +7 (2e pl.)
In totaal is er dus 93 keer gescoord, moest er 47 maal gevist worden en is het saldo dus +46.

Speelsters (inclusief invalsters) met nul gescoorde doelpunten :
Suzan Kaars (keepster), Annet Steinhauzer (speelster/keepster), Jessie Lof, Lian Slot, Melissa Sluiman, Roos de Groot, Debby van den Berg, Sanne Zwarthoed, Sandy Schat, Milly Eeltink, Britt Ooms (jeugd), Kim Uijlenhoed (jeugd), Elise Dompeling (jeugd), Nina de Groot (jeugd).
Speelsters (inclusief invalsters), die wel het doel vonden (inclusief beker) :
Nikki Pletinckx 1, Brenda Eeltink 1, Daphne de Groot (jeugd) 1, Kim Bakker (jeugd) 1, Viola Kemper (3e aanvoerster) 2, Daniёlle Kalk 2, Anne Prinsze (jeugd) 2, Kelly Groot 3, Suze Schouten 4, Marieke van Straaten (1e aanvoerster) 9, Janna Groes 10, Vérouschka Petrovic 13, Selma Evrengün (2e aanvoerster) 17, Irene Tol 26, eigen doelpunt tegenstander 1.

3 doelpunten in 1 wedstrijd: Vérouschka Petrovic1x (hattrick),Irene Tol 2x,Selma Evrengün 2x
5 doelpunten in 1 wedstrijd: Janna Groes 1x (hattrick)

Hierbij bedank ik alle speelsters, invalsters, trainers, leidster/verzorgster, wedstrijdfotograaf, chauffeurs, supporters, arbiters en al die ons team gesteund en gevolgd hebben voor een mooi seizoen. Helaas gaan twee toppers ons verlaten, dus ook hierbij wens ik de zwangere Suze Schouten veel geluk en gezondheid toe en wens ik Jessie Lof heel veel succes met haar studeren en wonen in Amsterdam. Beiden bedankt voor een paar mooie seizoenen.
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …