14-3: SVA B1 – EVC B1 0-3 (0-0)

Met slechts 11 beschikbare spelers heeft EVC B1 vandaag gedaan wat op voorhand niet verwacht werd; winnen van het op papier sterke SVA B1. De aanloop naar deze wedstrijd was er één met hindernissen, want we misten een viertal spelers. Gelukkig was Johnny Latdorp uit de C1 bereid om in te vallen en hij deed het wederom meer dan uitstekend als rechtsback, echt klasse John! In Assendelft is bij SVA een prachtig nieuwe accommodatie verschenen, maar die is pas vanaf half april beschikbaar. Zodoende zaten wij nog in de oude kleedhokken en speelden we op het oude kunstgras A-veld. Daar stond een straffe, koude wind, schuin over het veld die het voetballen niet makkelijk maakte. De eerste opdracht was om verdedigend niets weg te geven. Dat ging prima met John op rechts, Mitchell Rossenaar en de weer opgeknapte Casper de Vries in het centrum en Philip Vane op de voor hem onwennige linksbackpositie. Iedereen deed meer dan zijn best en gaandeweg de eerste helft kregen we ook langs de lijn het gevoel dat er misschien toch meer inzat dan een puntje. Steeds vaker was EVC op de helft van SVA te vinden en zowaar kwamen er ook kansen. De grootste was voor Daniël Kemper die drie man passeerde, maar daarna de bal vrij voor de doelman net langs de verkeerde kant van de paal schoot. Brian Rossenaar had pech met een kopbal uit een hoekschop die door de doelman net gekeerd werd en ook een fraaie vrije trap van Brian werd door de doelman uit de hoek getikt. SVA kreeg twee goede kansen. De eerste werd door de overmoedige buitenspeler verprutst door te proberen de bal achter zijn standbeen op doel te schieten. Bij de tweede kwam doelman Rens van Dijk bij een 1 tegen 1 met de spits als winnaar uit de strijd. Rust 0-0.

We waren nog geen minuut onderweg of de doelman van SVA moest zich geblesseerd laten vervangen door een speler. Die stond nog niet in het doel of de stand was 0-2. Daniël stuurde Brian weg die een speler uitspeelde en daarna beheerst raak schoot, 0-1. Nog geen 5 minuten later was het wederom Brian die scoorde, 0-2. Hier was vooraf door ons niet op gerekend. Door een aantal SVA-spelers ook niet, want er werden dingen gezegd die echt niet kunnen. En het bewust op de hand gaan staan van de op de grond liggende Casper is een actie die niet op het voetbalveld thuis hoort. EVC bleef gelukkig rustig en verloor het hoofd niet. Wel kwamen we in de personele problemen, want na een kwartier spelen in de tweede helft kon Daniël eigenlijk niet meer verder. Bij een gebrek aan wissels moest hij toch blijven staan en al hinkend en de pijn verbijtend speelde hij de wedstrijd toch uit. Top Daniël! SVA kreeg wat halve kansjes, maar een aantal spelers was meer bezig met de bijzaken dan met voetbal en verder was doelman Rens in goede doen en liet zich niet verrassen. De mooiste actie in de tweede helft kwam op naam van Mitchell. SVA mocht een vrije trap nemen in het strafschopgebied, dus een indirecte. Helaas voor de SVA-speler die na het balletje breed dacht de trekker over te halen, deed hij langer over een meter of 4 dan Mitchell over 9 meter 15. Mitchell was vanuit de muur veel sneller bij de bal en trok meteen maar door, liep nog een speler of wat voorbij en was een seconde of 4 later op de achterlijn van SVA te vinden, waar hij met links de bal net niet goed meer voor kon geven. Met nog 5 minuten te gaan gooide Kyle Idsinga de wedstrijd in het slot. Met rechts schoot hij uit een lastige hoek de bal strak in de bovenhoek, 0-3. Hierna floot de jeugdige, maar uitstekende KNVB-scheidsrechter af en konden we 3, op voorhand niet verwachtte punten, aan ons totaal bijschrijven.

Volgende week wacht in Heemskerk wederom het fysiek sterke ADO’20 B2, de nieuwe koploper in onze poule. Veel succes!