DAMES OVERKLASSEN OUDERKERK VR2

OUDERKERK VR2 – EVC VR1 0-7 (0-3)

Om lekker in de top 5 mee te blijven draaien moest er eigenlijk gewoon simpel gewonnen worden bij laagvlieger Ouderkerk. Het complex zag er prima verzorgd uit. Een mooie kantine en nette kleedkamers met vloerverwarming. Alleen het veld waarop wij moesten spelen stak schril af tegen de rest. Maar goed, ook op mindere ondergronden moet je het gewenste spel kunnen vertonen. De eerste 5 minuten waren rommelig, maar vanaf dat moment speelde EVC een prima partij. Zowel verdedigend als aanvallend zeer geconcentreerd en sterk positiespel. De ene na de andere kans ontstond, maar reddingen van de keepster en schoten over en naast verhinderden een snelle voorsprong. Maar in de 16e minuut werd dan toch de ban gebroken. Irene Tol sneed naar binnen en met een ferme knal werd de lat getroffen, waarna Vérouschka Petrovic voorbij de tweede paal de bal met het hoofd voor het doel knikte en Irene alsnog de 0-1 binnenschoot. Met prachtige passes van Daniёlle Kalk, Marieke van Straaten, Suze Schouten en Viola Kemper, werd steeds de diepte gezocht en de spitsen bereikt. Na een half uur werd Selma Evrengϋn aangespeeld, zij glipte langs de laatste vrouw en oog in oog met de keepster bewaarde zij de rust, 0-2. Niet ver voor de rust werd opnieuw Selma diep gestuurd en met een harde schuiver vanaf links liet zij de enigszins blunderende keepster vissen, 0-3. Even later leek Ouderkerk dan toch ook een goaltje mee te pikken, maar met kunst en vliegwerk wisten Jessie Lof en Roos de Groot de al gepasseerde Suzan Kaars bij te staan op de doellijn en een tegentreffer te voorkomen. Tea time.
EVC bleef ook in de tweede helft mooi voetbalspel op de mat leggen en verloor zichzelf niet in onderschatting, het gaan voor eigen succes en inzakken naar het niveau van de opponent. Wederom werd er achterin zeer goed rondgespeeld en verdedigd en was de opbouw van Jessie, Viola, Lian Slot en Melissa Sluiman uitstekend. Op het middenveld werd het spel netjes verplaatst en in de voorhoede was veel beweging, zodat er steeds vrije mensen gevonden konden worden. Het volgende doelpunt liet niet lang op zich wachten. Vérouschka werd aangespeeld, met een mooie beweging zette zij de keepster op het verkeerde been en schoof de bal rustig in het verlaten doel, 0-4. Even later sleepte Nikki Pletinckx een corner uit het vuur en volgde een prachtige goal. De hoekschop van rechts werd door Kelly Groot met precisie naar de rand van de zestien gespeeld, waarna Suze de bal vanuit de lucht met een doffe dreun in de lange hoek schoot, 0-5. EVC bleef op zoek naar doelpunten. Met een verre boogbal probeerde Viola haar doelpuntje mee te pakken, maar de keepster bracht redding. Een prachtig schot van Selma toucheerde de buitenkant van de kruising en Debby van den Berg kon een voorzet net niet goed genoeg controleren om een doelpoging te wagen. Maar toch werd het net nog gevonden in de slotfase. Een schot van Irene leek een prooi voor de doelvrouw uit Ouderkerk, maar deze bal was zo hard en vol effect, zodat haar handen bijna achterover klapten en de de binnenkant van het zijnet het eindstation was, 0-6. In de 80e minuut wisten de gastvrouwen nog een mooie kans te creёren. De nagenoeg werkloze en koud geworden Suzan wist echter met een sublieme reflex redding te brengen. Een compliment aan onze keepster, die toch tot het laatste fluitsignaal haar concentratie vast wist te houden. Met een prachtige pass zette Marieke de voorhoede nog even aan het werk en na een mooie actie bepaalde Selma de eindstand op 0-7.
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …