30-9: EVC MO17-1 – Kolping Boys MO17-2 7-1

Dit was dan onze tweede competitiewedstrijd van dit nieuwe seizoen. De eerste wedstrijd werd in Enkhuizen van West Frisia met 10-0 verloren. De tegenstander was zeer zeker sterker en miste wij ook een echte keeper. Daarom vandaag nieuwe ronden nieuwe kansen. Omdat we nu ingedeeld zijn in een ander poule meer richting het Noorden. Spelen we tegen tegenstanders die we niet kennen en nooit eerder tegen gespeeld hebben. Zo ook de tegenstander van vandaag Kolping Boys MO17 2 uit Alkmaar. Omdat de spoeling dun is in ons team en de conditie nog niet op peil is, doen we vaker een beroep op speelsters uit de MO15 zoals Holly van Berkel en Liz Kemper. Omdat we geen keeper meer hebben, vragen wij wanneer het mogelijk is Naoual Yachou ook van de MO 15 als keepster, wat zij in onze bekerwedstrijden ook al heeft gedaan. De start van de wedstrijd verliep wat vertraging op omdat de aangewezen scheidsrechter er niet was. Reden onbekend, maar goed omdat ik dit jaar de meiden train met de vader van Dikra, Ibrahim Rezzak kon een van ons de wedstrijd fluiten en was het Ibrahim die deze rol op zich nam. De wedstrijd ging van start en trapte Kolping Boys af. Vooraf de meiden naar aanleiding van de wedstrijd vorige week duidelijk gemaakt dat ze echt feller en fysieker moeten spelen. Dit bleek goed te zijn ontvangen en werd de tegenstander belet om goed over te spelen. De opbouw bij EVC had nog wel wat aanwijzingen nodig moesten de meiden elkaar meer coachen. Al snel werd het spelbeeld bepaald door goed aanvallend voetbal van EVC en duurde het niet lang voor de 1-0 werd gescoord door Fay Brommersma. Dat voelde direct als een bevrijding en wilden de meiden meer. Uit een corner was het een speelster van Kolping Boys die de bal ongelukkig in eigen doel schoot 2-0. Daarna kwamen er meerdere kansen en lukte het de voorhoede met Denise, Esmee en Fay de bal meerdere keren op de lat te krijgen. Kansen waren er zat, nu nog in het doel. Voor de rust was het moeilijk voor Kolping Boys om bij het doel van EVC te komen. Niet omdat ze slecht voetbalden, maar gewoon omdat het sterke middenveld met Selena, Roos en Jamila de tegenstander opzochten en het opbouwen hiermee bemoeilijkte. De ballen die er toch doorheen gingen werden ijzersterk verdedigd door Anouk, Lotte, Dikra, Jasmijn en Melissa. Daardoor groeide het vertrouwen en bouwde de meiden ook weer goed op, waardoor Esmee 2x kort achter elkaar goed in stelling werd gebracht door Roos en Britt en hieruit de 3-0 en de 4-0 scoorde. Dit was dan ook de ruststand.
Na de rust startten we goed, maar waar de trainer in de rust voor waarschuwde, werd waarheid. Kolping Boys kwam door een goede rush van een sterker speelster op 4-1. Nu waren de meiden weer wakker en bleef het bij deze ene uitbraak. Omdat Selena nog andere bezigheden had en maar 1 helft had gespeel, haar vervangen door Holly van Berkel en links voorin maakte Denise Latdorp ruimte voor Liz Kemper. Door toevoeging van deze twee meiden werd EVC nog sterker en resulteerde dat in wederom in prima aanvallende acties , waarbij het middenveld goed combineerde met de voorhoede. Liz werd 2 x goed de diepte ingestuurd en maakte de 5-1 en 6-1. In de periode daarna lukte het EVC de bal nog minimaal 4 keer op lat te krijgen, voordat we het laatste doelpunt konden maken, welke op naam van Denise Latdorp kwam. Ondanks de grote achterstand bleef Kolping Boys toch druk zetten, maar was het vooral het middenveld met een zeer sterk spelende Roos, Holly en Jamila die deze pogingen lieten stranden, Holly had het zwaar met de sterke spits die fysiek erg sterk was, maar zorgde Holly ervoor dat zij nagenoeg niet door kon breken, deed ze dat wel, was daar Anouk die haar hele ziel en zaligheid erin gooide om de aanval tegen te houden en niet te vergeten Naoul die een paar prima reddingen had en ons op de been hield. Dames dit was een prima overwinning en hou deze manier van spelen vol.. We zijn trots op jullie.