THUISNEDERLAAG NA RUIM EEN JAAR VOOR DAMES1

EVC VR1 – MARKEN VR1 2-4 (1-3)

In de eerste fase van de wedstrijd was Marken de iets betere ploeg en nam het ook een 0-1 voorsprong. Het opbouwende gedeelte van EVC zat wel goed, maar het ontbrak aan de eindpass en de afronding. Maar na goed storend werk van Vérouschka Petrovic leed de rechtsback balverlies en kon Irene Tol de 1-1 binnen werken. Hier kon EVC niet lang van genieten, want na niet overtuigend verdedigen namen de gasten wederom de leiding, 1-2. De Edammer equipe ging er nog eens even tegenaan om voor de rust de gelijkmaker te scoren, maar de vizieren stonden niet op scherp. Janna Groes wist zich tussen drie tegenstanders door te frommelen en kwam oog in oog met de keepster, maar de bal vloog rakelings over. Een mooie pass bracht Irene in stelling, maar deze kans werd enigszins dubieus afgevlagd wegens buitenspel. Het spel golfde op en neer en nu zocht Marken weer de aanval. Er volgde een doelpoging uit een voorzet, maar keepster Suzan Kaars redde met een katachtige reflex. Helaas kreeg verdedigster Melissa Sluiman de bal toen op haar scheenbeen en via een soort carambole kwam de bal bij de spits die een leeg doel voor zich zag, 1-3. Vlak voor de rust had Vérouscha de aansluitingstreffer op haar schoen, maar de keepster bracht redding. In de tweede helft ging het spel gelijk op, maar was het EVC dat meer en betere kansen kreeg. Kelly Groot kwam veel op over de rechterkant en pompte de ballen de zestien in, maar dit leverde geen doelpunten op. Een vrije trap van Marieke van Straaten vloog net naast en met prachtige voorzetten van met name Irene werd te onzorgvuldig omgesprongen. Ook het geluk zat niet mee. Irene gaf een voorzet richting tweede paal en de bal leek zo het doel in te vliegen. De inlopende Selma Evrengün schatte dit verkeerd in en wilde binnen koppen, maar de bal verdween over het doel. Even later spatte een schot van Selma op de lat uiteen. Na zoveel kansen te hebben gemist gebeurt het zoals zo vaak dat aan de andere kant wel het net wordt gevonden. Nu dus ook, 1-4. In de slotfase was het Irene die dan toch nog voor de 2-4 zorgde. Ook Viola Kemper werd vrij voor het doel gezet, maar vond de situatie te lastig om zelf te schieten. De bal ging naar buiten, waarna een voorzet volgde, maar ook deze kans bij de tweede paal voor een open doel werd hopeloos gemist. EVC en Marken speelden een gelijkwaardige wedstrijd, maar twee doelpunten weggeven en zelf vele kansen verprutsen leverde een onterechte nederlaag op. Na de wedstrijd werd het berengezellig in de kantine, want een aantal in oktober jarige speelsters vierden hun verjaardag met lekkere zelfgemaakte hapjes en uiteraard de nodige consumpties. Dit zouden we vaker moeten doen.