De hand van…

Velen van ons zijn bekend met de Hand van God, maar vanaf vandaag kunnen we ook spreken van de Hand van Guardiola. Na weken van kneden en smeden, begint zijn meesterwerk – de F4 – vorm te krijgen. De uitwedstrijd tegen RKEDO van vandaag is het podium om het resultaat aan het publiek te tonen.

Na zijn goede optreden van vorige week, mag Ryan ‘Ronaldo’ Dijkhuizen vandaag in de basis beginnen. De basisplaats geeft hem het nodige zelfvertrouwen, want het is ‘Ronaldo’ die de eerste kans van de wedstrijd op poten zet. Wanneer hij passt op Keano drijft laatstgenoemde de bal echter te ver naar buiten, waardoor zijn schot het doel mist.

Herhaling van zetten

Een fenomenale pass van Jake ‘Pogba’ Keizer brengt Keano ‘Totti’ van Eikeren opnieuw in kansrijke positie, maar zijn vizier staat niet op scherp. Lucas ‘Nesta’ de Waal is – net als vorige week – wel scherp. De verdediger is er als de kippen bij als de bal terugkomt van de keeper om de 0-1 binnen te schieten. Een kopie van de goal in de vorige wedstrijd.

Het volgende wapenfeit is opnieuw van Ryan ‘Ronaldo’ Dijkhuizen die het ditmaal van afstand probeert, maar zijn inzet wordt gestopt door de doelman. Alsof we een film voor de tweede keer kijken, is ook het tweede doelpunt een exacte kopie van de 0-2 van een der vorige weken. Een corner van Keano wordt door een speler van RKEDO in eigen doel verwerkt. Net als vorige keer is de vreugde bij de F4 er niet minder op.

De 0-2 werkt bevrijdend voor de Toppers van Guardiola en de trainingsarbeid van het seizoen begint vruchten af te werpen. Met Tiki-Taka-voetbal van de hoogste plank spelen ze de thuisclub helemaal duizelig. Rens ‘Materazzi’ Zoutberg ontpopt zich als een ware box-to-box speler en verlegt het spel van links naar rechts. Als Jake ‘Pogba’ Keizer hem – na een onnavolgbare schijnbeweging – voor het doel zet, pegelt ‘Materazzi’ de bal op doel, maar het is weer de keeper die dwarsligt. Een verdiend doelpunt is de drijvende kracht van de F4 niet gegund.

Vervolg

Het begin van de tweede helft is voor RKEDO. Een corner belandt – buiten bereik van Jayden ‘Neuer’ Koning – op de lat. Verdere uitbraken van de thuisploeg worden vakkundig in de kiem gesmoord door de wekelijks uitblinkende Mike ‘Alba’ Regter (Kompany is gewisseld, red.) Even is RKEDO de weg kwijt – Ryan ‘Ronaldo’ Dijkhuizen schiet de bal bijna in eigen doel – maar Kaven ‘Romario’ Biniam neemt zijn ploeg bij de hand. Met een karakteristieke pegel zorgt hij voor de ‘veilige’ 0-3.

Jayden ‘Neuer’ Koning wordt dan nog even getest, maar voorkomt met zijn been de 1-3 en daarna is het tijd voor het hoogtepunt van de dag. Als Jake ‘Pogba’ Keizer de bal op eigen helft krijgt aangespeeld, begint hij aan een solo. Onderweg passeert hij drie, misschien wel vier, tegenstanders om tot slot de bal simpel naast de doelman te schuiven, 0-4. Smullen!

De penalty’s zijn – als vanouds – een a-b-c’tje en daarmee wordt deze geweldige dag op een prachtige manier afgesloten. Met deze galavoorstelling in het achterhoofd, werken we met een gerust hart toe naar de kraker tegen mede-koploper Wherevogels.

De complimenten voor het vakwerk van Bas ‘Guardiola’ Huygen en zijn staf van trainers. Tot de volgende keer.

Groet,

De toeschouwers.

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …