EVC E1 bereikt halve finale van ZOB Zaalvoetbaltoernooi!

(27-12-2016, poulefase ZOB Zaalvoetbaltoernooi, seizoen 2016-2017)
Ook dit jaar zijn EVC JO9-1, JO11-1 en JO13-1 uitgenodigd om deel te nemen aan het zaalvoetbaltoernooi van ZOB dat traditioneel op 27 en 28 december plaatsvindt. Het is dit jaar alweer de 28e editie. Plaats van handeling: de aloude Purmerender sporthal De Beukenkamp (tegenover het Purmersteijn-complex). Het is wellicht de laatste keer dat De Beukenkamp (uit 1974) dienst doet: een nieuwe hal zal volgend jaar gereed zijn.

Bij EVC JO11-1 waren Koen van Beek (k), Timo Ooms en Tim Knegt niet beschikbaar vanwege vakanties. Veldspeler Sajad Rahimzadeh stond op doel. De andere spelers waren: Daoud Ikhlifen, Colin Molenaar, Bink Mulder, Milan Alberts, Tom Tierolf, Kick van der Vlies en Rayan Morrhabi.
Ook de coaches Jeroen Ooms (vakantie) en Jan van de Nes (rugklachten) waren niet van de partij maar Marcel Tierolf en Klaas Mulder namen de honneurs waar.
In de afgelopen weken is, samen met JO11-2, vier keer in ’t Bolwerck getraind. We hadden daarbij de mazzel dat we telkens ruim 1 ¾ uur konden voetballen. Die trainingen namen we mee naar het toernooi en ze leverden resultaat op!
De eerste wedstrijd was één van de twee ZOB-teams (Team 2) de tegenstander. Roodgroen liet geen spaan heel van de Beemsterlingen. Na 18 minuten was de score opgelopen tot 7-0! De doelpunten kwamen van Daoud, Milan, Tom, Bink, Rayan en Kick (2x). Daarna was De Rijp JO11-1 de tegenstander. Dit bleek een zeer sterke opponent waartegen Roodgroen vol in het geweer moest komen. En dat deed het ook! Toen de kruitdampen waren opgetrokken stond er 3-3 op het scorebord. Bink, Milan en Tom scoorden. Een (stiekume) overwinning zat er in, zo werd mij gemeld, maar een draw tegen een heel sterk De Rijp is een goede uitslag. In de laatste wedstrijd volstond een zege op ZOB JO11 (Team 1). Die kwam er en het werd zelfs een ruime zege. Sajad was weer onpasseerbaar en de aanvalmachine liet zich weer gelden. Met Colin wederom in een sterke rol waren het Daoud (3x) en Kick die de 4-0 op het bord zetten. In deze drie wedstrijden kwamen twee assists van Bink en Tom zorgde voor maar liefst negen assists! Met zeven punten en een beter doelsaldo eindigde EVC als poulewinnaar en speelt het morgen tegen de nummer twee van de andere poule. Bij het ter perse gaan van dit verslag was de naam van die tegenstander nog niet bekend.
Dit betekent dat EVC JO11-1 voor de 9e keer in 11 seizoenen is doorgedrongen tot de halve finale van het als elk seizoen sterk bezette regionale zaalvoetbaltoernooi!

Colin is er morgen helaas niet bij: fijne vakantie, Colin! Sterk gespeeld, vandaag!
Alle andere Mannen wens ik morgen heel veel succes!!! Wees scherp!!!

Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …