Derde overwinning op rij voor EVC JO11-1

Purmerland JO11-2 – EVC JO11-1 (0-3, rust) 0-7 voor EVC JO11-1
(25-3-2017, 5e wedstrijd voorjaarscompetitie 2e klasse, seizoen 2016-2017)
De vierde uitwedstrijd betekende een ‘afreis’ naar Purmerland waar de JO11-2 van de blauwzwarten reeds stonden te trappelen om te mogen aantreden tegen ons eigen EVC JO11-1.
Voorheen was Purmerland een klein clubje maar door de aanwas uit de Purmerender Weidevennewijk is dit geenszins meer het geval. In de kleedkamer leek het er echter verdacht veel op dat Roodgroen toch nog dacht aan vroeger tijden waarin een wedstrijd als deze drie zekere punten betekenden. Het was aan de coaches om de spelers iets meer realiteitszin bij te brengen: een wedstrijd begint met 0-0 en die drie punten moet je eerst nog verdienen door de tegenstander serieus te nemen, je uiterste best te doen en goed te voetballen. Een (kennelijk) gloedvol betoog over AJAX-Kopenhagen en AJAX-Excelsior bracht de aandacht van de spelers gelukkig terug bij de wedstrijd tegen Purmerland en bij het besef dat er gewerkt moest worden voor de punten.
Roodgroen was compleet en dus konden de coaches Jeroen Ooms, Marcel Tierolf en ondergetekende beschikken over Koen van Beek (k), Timo Ooms, Daoud Ikhlifen (a), Colin Molenaar, Milan Alberts, Bink Mulder, Tom Tierolf, Kick van der Vlies en Rayan Morrhabi.
EVC was bij de les, nam het heft in handen en de tegenstander in de tang. Het combineerde er flink op los en het openingsdoelpunt volgde snel. Daoud passte in de diepte, Milan ging een 1-2 aan met Bink en schoot snoeihard raak (0-1). Edam bleef vervolgens met prachtige combinaties de thuisclub uit elkaar spelen maar het duurde even voor dat de voorsprong werd verdubbeld. De sterk spelende Colin was de man die voor 0-2 zorgde: na een pass van Bink vanaf rechts schoot Colin het leder links van de keeper tegen het net! Een nieuwe treffer liet niet lang op zich wachten: na een één-twee tussen Timo en Kick schoot Rayan de bal hard en hoog in de hoek rechts van de doelman (0-3). Een volgende prachtige aanval werd net niet beloond: een scherpe voorzet van Kick werd door Milan met een zweefduik centimeters naast het doel gekopt. Nog voor de thee was middenvelder Milan nogmaals bijna succesvol: zijn schot belandde op de paal. Verdedigend gezien hadden Daoud, Timo, Colin (en later Tom) de zaken goed op orde. Purmerland kreeg geen kans. Doelman Koen kon zich slechts onderscheiden door terugspeelballen resoluut in te spelen op zijn beide backs: die opbouw gaat steeds beter.
In de rust werd benadrukt om zo te blijven spelen: geconcentreerd en niet zoals in Purmerend waar een uitstekende 1e helft in vijf minuten teniet gedaan werd door onachtzaamheden. Dat gebeurde nu niet: Roodgroen was direct weer baas op het veld en bouwde de voorsprong uit. Na een 1-2 met Daoud zorgde Rayan voor 0-4, captain Daoud voltooide het kwintet (0-5) en na een breedtepass van Bink liet Rayan zijn hattrick registreren (0-6). Het slotakkoord was voor Colin die, na een breedtepass van Tom, de bal met een fraaie wreeftrap in de benedenhoek rechts van de Purmerland-goalie schoot (0-7). Vervolgens floot de goed leidende jeugdscheidsrechter voor het einde en had EVC JO11-1 een zeer terechte overwinning behaald na een goed gespeelde wedstrijd. Het was de derde overwinning op rij en een belangrijke zege met het oog op de topper tegen Marken JO11-1, aanstaande dinsdag 28 maart.
Mannen, complimenten maar vooral heel veel succes komende dinsdag!!!