EVC E1 eindigt op de 3e plaats in het ZOB Zaalvoetbaltoernooi

Roodgroenen spelen een sterk toernooi!

Omdat EVC E1 op de tweede plaats in de poule was geëindigd mocht het de volgende dag, op 28 december, in de halve finale van de 27e editie van het ZOB zaalvoetbaltoernooi aantreden. Ook nu waren de spelers: Patrick Wissels (k), Mika Heuser, Niek de Hoop, Koen Berends, Charlie Kuiper, Gene Brandt en Sajad Rahimzadeh. Coaches waren Robert Heuser en Jan van de Nes.

In de poulefase had de E1 gewonnen van De Rijp E1 (1-0) en speelde het gelijk tegen De Wherevogels E1 (3-3) en favoriet Purmersteijn E1 (1-1).
In de halve finale wachtte gastheer ZOB E1 dat de andere poule gewonnen had. Onder grote publieke belangstelling trapte EVC af. Na enkele minuten was duidelijk dat Roodgroen goed in de wedstrijd zat. Het stond geen kans toe en het was via slangenmens Charlie en technicus Sajad heel gevaarlijk. Sajad creëerde al snel een kans maar wist die niet te benutten. Ook daarna was EVC gewoon beter maar het euvel van gisteren dook weer op: kansen omzetten in goals. EVC was daarin niet resoluut genoeg: een goal moet je écht willen maken. Zo had Edam voortdurend controle, zat de uitstekende verdediging potdicht maar wist het dit betere spel niet te verzilveren. Het bleef daarom een Van Turenhoutje (nul-nul) en dat betekende penalty’s. In de reeks van drie scoorde Sajad koeltjes en fraai maar verder bleek dit onderdeel een uiterst lastige materie (deels door de plofbal). Nadat Patrick vijf strafschoppen gekeerd had viel de beslissing: helaas in het voordeel van de gastheren. Dat was een grote teleurstelling zeker gezien de spelverhoudingen tijdens de wedstrijd. Maar goed: dat telt nu eenmaal niet.

Het lukte de spelers gelukkig om snel de koppies weer fris te krijgen. Er wachtte immers nog een wedstrijd: de strijd om de 3e plaats tegen FC Purmerend E1. En die wilde EVC per se winnen! Derde worden is namelijk veel mooier dan een vierde plek.
Met nieuw elan ging Roodgroen heel goed van start. Het had al enkele kansen gekregen toen Niek de bal onderschepte en Charlie aanspeelde. Die betrok Sajad in een vlekkeloze 1-2, kreeg de bal op maat terug en schoot prachtig raak (1-0)! Deze stand bleef lang op het scorebord staan en dat was ook terecht. Want EVC was iets beter dan Purmerend, stond geen kans toe en creëerde er zelf wel enkele. Een moment van onachtzaamheid bleek echter duur (1-1). Een-een was tevens de eindstand en die betekende weer een penaltyreeks. Nu was EVC goed bij de les: de excellerende Patrick stopte alle drie strafschoppen en Sajad en Charlie scoorden overtuigend.
Hierdoor eindigde Roodgroen (voor het derde seizoen op rij) op de 3e plaats in dit als altijd sterk bezette toernooi. En dat is een groot compliment aan alle spelers: Patrick, Mika, Niek, Koen, Gene, Charlie en Sajad! Mannen, héél goed gedaan! In de eerste wedstrijd was er nog niet bij iedereen het besef dat élke speler moet meeverdedigen, in de vier volgende was dat besef er wel. In die serie van vier wedstrijden (66 minuten voetbal) stonden jullie slechts twee goals toe. En dat met tegenstanders als onder andere Purmersteijn E1 (11 E-teams) en Purmerend E1 (13 E-teams). Vijf wedstrijden gespeeld en niet verloren. Grote klasse!
Het betekent ook dat de E1 in de laatste 10 seizoenen in dit sterk bezette zaalvoetbaltoernooi 8x bij de eerste drie geëindigd is: 2x als winnaar, 2x als 2e en 4x op de 3e plaats.

EVC D1 haalde de finale en werd daarin 2e na een heel sterk gespeeld toernooi. Een compliment voor alle spelers én de coaches Rob Bakker en Frank Karstens. Grote klasse, Mannen!

Ik wens jullie allemaal en uiteraard ook alle andere EVC-ers een heel gezellig Oud-en-Nieuw en een prachtig 2016!
Tot op de eerste training op maandag 4 januari 2016 en natuurlijk tot 9 januari op het E-pupillen mix-toernooi!

Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …