VR1 LOPEN TEGEN ONTERECHTE NEDERLAAG AAN

MARKEN VR1 – EVC VR1 2-1 (2-0)

Een slappe voorbereiding qua warming-up en zaken eromheen zorgde voor een zwak eerste kwartier van EVC zijde. In de derde minuut leverde dit al een 1-0 achterstand op. De bal werd van buiten het strafschopgebied perfect in de linker bovenhoek geschoten, waarbij keepster Suzan Kaars kansloos was. Het spel werd steeds beter en de jacht op de gelijkmaker was geopend. Door ijzersterk verdedigen van Annet Steinhauzer kon Viola Kemper zich concentreren op haar controlerende rol en ook regelmatig doorschuiven. De snelle linksbuiten werd keurig in toom gehouden door de minstens net zo rappe Janna Groes. Hierdoor speelde Roos de Groot voor de verandering een keer aan de linkerzijde van de defensie. Marken oogde iets sterker, maar EVC wist toch tot enkele goede mogelijkheden te komen. Door passes van Melissa Sluiman, Milly Eeltink en Marieke van Straaten werd de voorhoede aan het werk gezet, maar schoten van Selma Evrengün en Vérouschka Petrovic vlogen rakelings over de lat. En enkele loepzuivere voorzetten van Irene Tol werden ook niet omgezet in doelpunten. Hierdoor bleven wij achter de feiten aanlopen en wisten de gastvrouwen ook zo nu en dan veel gevaar te stichten. Het net werd voor de rust niet gevonden. En dat is nog niet zo erg, maar Marken wist na een rommelige situatie en een moment van onoplettendheid de 2-0 op het scorebord te werken.
In de tweede helft was het spelbeeld ongeveer hetzelfde en moest er ingegrepen worden om iets te forceren. In de 55e minuut kwamen Kelly Groot en jeugdspeelster Daphne de Groot het middenveld versterken. Even later werd Annet onder de groene zoden gewalst en werd vervangen door jeugdspeelster Nina de Groot. Nina ging als rechtshalf aan het werk en Kelly nam de positie van laatste vrouw voor haar rekening. Er werd weinig meer weggegeven, alleen werd ons vol met voetbalvermogen bezette middenveld teveel overgeslagen. De lange bal werd teveel gehanteerd en dat had met deze wind en op het korte en slechte veld geen zin. Zo bleef de aansluitingstreffer te lang uit en ebde het geloof in een goed resultaat langzaam weg. Zeker nadat Vérouschka eerst een strakke inzet katachtig gered zag worden door de keepster en daarna een bijna niet te missen kans, na een perfecte voorzet van Selma, op wonderbaarlijke wijze naast wist te werken. Maar er gloorde hoop aan de horizon, want EVC kreeg een vrije trap op een kansrijke positie. Helaas vloog de poging van Marieke vlak over het doel. Twee minuten voor het verstrijken van de officiёle speeltijd wist Selma dan alsnog het net te vinden, 2-1. Door vrij lange blessure behandelingen van Annet en een speelster van de thuisclub, zouden er toch minimaal vier minuten blessuretijd aan toegevoegd moeten worden. De bal werd snel na de aftrap weer veroverd en alles en iedereen schoof door om een gelijkspel te forceren. Maar de voor de rest prima fluitende arbiter floot na exact negentig minuten af en zo stond EVC onnodig met lege handen.

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …