DOELPUNTENLIJST DAMES EN MEIDEN + “TRANSFERS” EN RESULTATEN

VR1 : een beetje rommelig seizoen, omdat er regelmatig speelsters uit de jeugd moesten invallen. Hierdoor werd er zelden in dezelfde samenstelling gespeeld, maar toch was de verhouding tussen overwinningen, gelijke spelen en nederlagen aardig verdeeld. Dit resulteerde in een 7e plaats en werd simpel behoud voor de 4e klasse bewerkstelligd.
Het inpassen van jeugdspeelsters betekende niet per definitie een verzwakking van het elftal. In tegendeel. Er wordt door enkele jonge talenten nadrukkelijk op de VR1 deur geklopt.
In de bekercompetitie was het na de poulefase al over. Na een terechte nederlaag werd nog wel twee maal gewonnen, maar dat was niet toereikend om in de knock-out fase te komen.
Er wordt volgend seizoen gewoon weer gestart in de 4e klasse. Er verdwijnen helaas enkele speelsters, maar gelukkig komen daar nieuwe voor terug.

MA1 : een zwaar seizoen, mede door vaak een tekort aan speelsters en een geringe opkomst bij de trainingen. In het najaar leverde dit in de 2e klasse het dragen van de rode lantaarn op. Maar in het voorjaar ging het beter. Er werd hier en daar gewonnen en een keer gelijk gespeeld en dat had uiteindelijk een 4e plaats tot gevolg.
In de bekerpoule had een ploeg zich terug getrokken, waren de overige twee tegenstanders uit de 1e klasse logischerwijs een maatje te groot en was uitschakeling een feit.
Het team bevat grotendeels speelsters die de senioren leeftijd hebben bereikt, dus zal er volgend seizoen gespeeld worden als VR2 in de 5e klasse. Ook de gewenste aanvulling is voor elkaar.

MB1 : na een paar duels haakte de keepster af en raakten twee meiden zwaar geblesseerd. Gelukkig kon er gebouwd worden op de overige kleine groep speelsters en waren diverse invalsters bereid het team te helpen. In het najaar in de 2e klasse zou dat een 4e plaats opleveren. In het voorjaar werd serieus mee gedaan in de titelstrijd, maar moest in de slotfase dan toch het hoofd worden gebogen voor de directe concurrent. Een mooie 2e stek.
In de bekerpoule was tweemaal gewonnen,maar die ene verliespartij bleek fataal. Over en uit.
Aangevuld met drie jonge talenten uit de MC1, waaronder de keepster, zal dit voor de in de toekomst belangrijke team voor de VR selectie verder gaan als MO19-1.

MC1 : met prima spel draaide dit jonge team goed mee in de 2e klasse. In het najaar had er wellicht meer ingezeten dan deze evengoed keurige 3e plaats. In het voorjaar leek de titel voor het grijpen, ondanks een gelijkspel en een nederlaag tegen de directe concurrent. Helaas werd drie duels voor het einde een totaal onnodige verliespartij geleden en moest het team het met een 2e plaats doen.
De bekerpoule werd met volle overtuiging gewonnen en dat gebeurde ook in de de eerste knock-out ronde. Helaas was in de tweede knock-out ronde de opponent te sterk.
Dit team verliest enkele goede speelsters, maar heeft voldoende potentie over om weer een leuk seizoen te draaien als MO15-1.

MD1 : inschrijven in de nieuw opgestarte 3e klasse bleek een te voorzichtige keuze. Met grotendeels grote zeges, een gelijkspel en zonder nederlaag werd simpel de titel gepakt in het najaar. In het voorjaar werd het in de 2e klasse iets moeilijker, maar ondanks een nederlaag stevende het team weer op het kampioenschap af.
De bekerpoule werd vrij simpel overleefd en dat zou grote gevolgen hebben. Door een gelukkige loting rolden er in eerste instantie steeds thuiswedstrijden uit de koker. De eerste knock-out ronde bracht een gelijkmatige overwinning. De ⅛ finale leverde een zwaar bevochten, maar terechte zege op. In de ¼ finale werd het qua scoreverloop wel spannend, maar ook nu een terechte overwinning. In de ½ finale werd kansloos verloren. Dit team speelde echter in de jongenscompetitie en had nooit mee mogen doen in het meisjes bekertoernooi. Protesten bij de KNVB werden gehonoreerd en EVC mocht naar de bekerfinale. De tegenstander bleek hierin iets sterker en drukte dat dan pas in de tweede helft uit in doelpunten. Onze meiden moesten genoegen nemen met een tweede plaats. Maar evengoed een mooie beker en medailles. En een eervolle vermelding in het dames en meiden archief, want nog nooit heeft een meisjes of damesteam van EVC dit bereikt.
De speelsters worden grotendeels te oud voor deze leeftijdcategorie, dus zal het volledige team doorschuiven en gaan spelen als MO15-2.

ME1 : onze jongste meiden op half veld hadden het zwaar. Slechts enkele meiden die al wat voetbalervaring hadden en de rest nieuw. Dit had een plek in de onderste regionen tot gevolg in het najaar. Maar de trainingen werden goed bezocht, er zat progressie in het team en de sfeer was prima. In het voorjaar leverde dit ook enkele mooie zeges en hier en daar een gelijkspel op. Uiteindelijk werd het een keurige middenmoot positie.
In de bekerpoule trof het team tegenstanders die al minimaal een jaar voetbalden met elkaar en dus was het bekertoernooi snel ten einde.
Door vele aanmeldingen groeide het team uit haar jasje en de lijst bestaat maar liefst uit twintig speelsters. Dit wordt op leeftijd gesplitst in twee teams van tien op half veld. De oudsten komen in de MO13-1 en de jongsten blijven in de MO11-1.

Zoals gewoonlijk hierbij weer de lijst van topschutters van alle dames en meidenteams die op een heel veld spelen. En zoals altijd noodzakelijk om te melden is dat alle speelsters, waaronder de keepsters, die niet hebben gescoord minstens net zo belangrijk zijn geweest voor de prestaties van hun team.
Ook zijn er speelsters bij die door invalbeurten voor meerdere teams het net hebben gevonden. De lijst is inclusief competitie, beker, oefenen en toernooien.

Faye Suurmond (MD1) 55, Liz Kemper (MD1) 41, Henriëtte Veerman (MC1) 40, Famke Stuijt (MC1) 37, Noah Suurmond (MC1) 35, Anne Klouwer (MD1) 33, Esmée Dijkman (MC1) 31, Irene Tol (VR1) 27, Vérouschka Petrovic (VR1) 23, Kim Bakker (MB1) 23, Selena Verhoek (MC1) 23, Holly van Berkel (MD1) 23, Zylvie van de Pol (MD1) 22, Anne Prinsze (MA1) 20, Selma Evrengün (VR1) 16, Femke Dijkhuizen (MD1) 14, Nina de Groot (MB1) 11, Tessa de Jong (MC1) 11, Annemijn Westerneng (MB1) 10, Daphne de Groot (MB1) 9, Jennifer Scheers (MD1) 9, Fay Brommersma (MC1) 8, Mei-Lan Ooms (MD1) 8, Marieke van Straaten (VR1) 5, Annicka Kuipers (MB1) 4, Esmée Kaan (MD1) 4, Kelly Groot (VR1) 3, Celine Vink (MA1) 3, Jamila Yachou (MC1) 3, Paola van Daalen (MA1) 2, Kim Pletinckx (MA1) 2, Kim Uijlenhoed (MB1) 2, Sam Hennis (MB1) 2, Fenna Swier (MC1) 2, Jasmijn Stam (MC1) 2, Viola Kemper (VR1) 1, Daniëlle Kalk (VR1) 1, Nikki Pletinckx (VR1) 1, Eline Ruck (VR1) 1, Debby van den Berg (VR1) 1, Martine Schans (MA1) 1, Noortje Kunst (MA1) 1, Britt Ooms (MB1) 1, Denise Latdorp (MC1) 1, Rachael Nieuwkoop (MD1) 1, Danique Rossenaar (MD1) 1

# 3 doelpunten in 1 wedstrijd : Irene Tol (4x), Faye Suurmond (4x), Kim Bakker (2x), Esmée Dijkman (2x), Vérouschka Petrovic (1x), Anne Prinsze (1x), Tessa de Jong (1x), Famke Stuijt (1x), Henriëtte Veerman (1x), Zylvie van de Pol (1x), Anne Klouwer (1x), Mei-Lan Ooms (1x), Holly van Berkel (1x), Liz Kemper (1x)
# Hattricks (de oude regel : hattrick = 3 doelpunten achter elkaar) : Irene Tol (2x), Faye Suurmond (2x), Anne Prinsze (1x), Annemijn Westerneng (1x), Daphne de Groot (1x), Henriëtte Veerman (1x), Selena Verhoek (1x),Holly van Berkel (1x), Anne Klouwer (1x)
# 4 doelpunten in 1 wedstrijd : Faye Suurmond (4x), Henriëtte Veerman (2x), Anne Klouwer (2x), Vérouschka Petrovic (1x), Annemijn Westerneng (1x), Daphne de Groot (1x), Selena Verhoek (1x), Esmée Dijkman (1x), Fay Brommersma (1x), Noah Suurmond (1x), Holly van Berkel (1x), Liz Kemper (1x), Femke Dijkhuizen (1x)
# 5 doelpunten in 1 wedstrijd : Faye Suurmond (1x), Anne Klouwer (1x)
# 6 doelpunten in 1 wedstrijd : Selena Verhoek (1x), Henriëtte Veerman (1x)

“Transfer”nieuws heel veld teams :
# Stopt met voetballen : Sanne Zwarthoed (VR1), Lian Slot (VR1), Bobby van Wordragen (MB1), Elise Dompeling (MB1), Luna Bakker Ortola (MD1)
# Naar andere club (afdeling) : Faye Suurmond (van MD1 naar JO13-1), Marieke van Straaten (van VR1 naar WV-HEDW), Eva de Boer (van MC1 naar RKAV Volendam), Henriëtte Veerman (van MC1 naar RKAV Volendam)
# Volledige MA1 schuift door naar damesselectie (VR1+VR2)
# Volledige MB1 schuift door naar MO19-1
# Volledige MD1 schuift door naar MO15-2
# Nieuwe leden : Mandy Schuddeboom (VR) (ex Zaandijk en KFC), Sam Günther (VR) (ex AFC IJburg), Suze Schouten (VR), Mayte Veerman (VR), Allisha Koorn (VR), Renee Groes (VR), Janine Schuitemaker (VR), Femke Meijer (MO15-2) (ex Wherevogels), Yannick de Boer (MO15-2), Eva Blufpand (MO15-2)
# Wisselingen per team : Irene Tol (van VR1 naar MO19-1), Fenna Swier (van MC1 naar MO19-1), Noah Suurmond (van MC1 naar MO19-1), Famke Stuijt (van MC1 naar MO19-1)

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …