Eerste bekerwedstrijd: SV WestFriezen MD 1 – EVC MD1 : 0 – 6!

Het was zaterdag dan zover, de eerste wedstrijd met de nieuwe MD1 stond op het programma.
De eerste wedstrijden zijn beker wedstrijden, die meestal als oefenwedstrijden worden gezien.

Toch was iedereen tot het uiterste gemotiveerd, en klaar voor het nieuwe seizoen.
Het was best heet, maar op het veld kwam de hitte je helemaal tegemoet..
De meiden begonnen nu al te zuchten, en ook wel een beetje terecht.
Gelukkig kwamen we na het fluitsignaal meteen goed in de wedstrijd, al was het nog wel even wennen met al die nieuwe gezichten.
Na een tijdje kon iedereen elkaar steeds beter vinden en begon het wat soepeler te lopen.
Toch konden we ons overwicht niet echt omzetten in scores, het spel bleef een beetje geconcentreerd op het middenveld.
Uiteindelijk was het na een kwartier spelen Zylvie die de score opende met een mooie treffer: 0-1!
WestFriezen kwamen ook wel richting ons doel daarna, maar werden nooit echt gevaarlijk.
De achterste linie met afwisselend Danique, Luna, Rachel, Noa, Annelinde en Esmee hield keurig de 0 op het bord, met hulp van Faye en Jennifer vanuit het middenveld.

In de rust werd het vocht even aangevuld, wat ook wel broodnodig was.
Na een paar complimentjes en tips konden we weer, het hete veld op.

Al gauw pakten we de draad weer op waar we ‘m hadden laten liggen: op hun helft.
Na een mooi opgezette aanval was het in de tweede helft Faye die het net als eerste weer wist te vinden (0-2), even daarna gevolgd door Liz in een soortgelijke opzet: klasse, 0-3!
De WestFriezen kwamen niet echt meer aan de bal, we gaven ze weinig ruimte.

De coach van de WestFriezen had een drink-pauze geregeld, wat zeer welkom was.

Na deze pauze gingen we maar even door, omdat het zo lekker ging!
Faye nam halverwege de tweede helft de 3e corner van die wedstrijd, effect en een beetje wind draaide het schot zo in het doel: 0-4!
Ze probeerde het even daarna nog eens, maar dat was wel heel erg het geluk tarten..
Holly zette na een sprint en een goed schot de 0-5 op het bord, waarna tenslotte Liz met haar tweede treffer de eindstand van 0-6 realiseerde.

Heerlijke pot om naar te kijken meiden, top gedaan voor de eerste wedstrijd.