MO19-1 WALST IN 2E HELFT OVER TEGENSTANDER HEEN

WSV’30 MO19-1 – EVC MO19-1 : 1-8 (1-2)

Op een laat tijdstip op het A veld (kunstgras) en een grote delegatie supporters uit Edam op de tribune. De meiden leken onder de indruk van de fysieke kracht van de gastvrouwen en lieten zich afbluffen op vele fronten. In de 6e minuut werd er weer niet overtuigend ingegrepen en was Fenna Swier kansloos op de inzet van de WSV spits, 1-0. Nog geen minuut later stelde EVC orde op zaken. Er ontstond een scrimmage voor het doel na een voorzet van Annemijn Westerneng, waaruit Daphne de Groot in balbezit kwam en koeltjes wist af te ronden, 1-1. Maar onze jongedames waren nog steeds niet bij de les. Het veld werd vaak veel te smal gehouden, waardoor er veel te weinig ruimte was om te voetballen, in plaats van doordraaien naar de kant waar ruimte was werd steeds de drukte opgezocht en de 100% wil om een duel te winnen leek bij diverse speelsters afwezig. Ook de omschakeling bij balverlies was niet goed, omdat we vaak met teveel mensen voor de bal speelden. Maar de defensie met Roos Nordmann, Iris Taam, Nora Kramer en Femke Wijnandts hield stand en daardoor werd het werk voor keepster Fenna beperkt tot het op prima wijze verwerken van terugspeelballen. In de 33e minuut kwam het iets betere EVC dan toch aan de leiding. Annemijn werd diep gestuurd en wist beheerst de 1-2 in het doel te plaatsen. Helaas is de aandacht voor de bal nog vaak groter dan het overzicht bij vele speelsters. Hierdoor werd vlak voor de thee de volledig voor het doel vrijlopende Nina de Groot over het hoofd gezien.
In de rust zette de niet geheel tevreden trainer de puntjes op de i en in de tweede helft ging het een stuk beter. Het veld werd breder gehouden, de omschakeling was goed, de duels werden grotendeels gewonnen en de ruimte werd gezocht. En mede door het feit dat het uit Britt Ooms en invalster Tessa de Jong bestaande blok centraal in de verdediging geen fout maakte, kon de rood/groene brigade aan het vergroten van de voorsprong gaan werken. Half speelsters Annicka Kuipers en Jamy Haselager bemoeiden zich ook met de aanval en het wachten was op een veiligere voorsprong. Deze zou er komen, maar wel op een zeer aparte wijze. De linksbenige Kim Bakker draaide een corner van rechts zo bij de tweede paal in de bovenhoek, 1-3. Enkele minuten later combineerden Famke Stuijt en Nina er lustig op los en werd tenslotte Kim B. in stelling gebracht, die goed aannam en 1-4 binnen schoot. Het verzet van de thuisclub was nog wel aanwezig, maar na de volgende treffer brokkelde deze weerstand naar een laag pitje. Kim B. liet een kanonskogel los en deze kon met pijn en moeite gekeerd worden door de keepster uit Wormer, waarna de attent reagerende Noah Suurmond de 1-5 in het net liet dreunen. Na een fantastische sliding op het middenveld van Tessa kon Nina met een slimme pass Famke bereiken en de 1-6 lag in het mandje. De wedstrijd leek langzaam dood te bloeden, maar onze meiden gaven nog even gas in de slotfase. Met een paar mooie bewegingen wist Famke door de defensie te slalommen en het daaropvolgende schot was te machtig voor de keepster, 1-7. In de allerlaatste minuut viel ook het allerlaatste doelpunt. Door een steekbal op maat van Daphne, werd Kim B. in de gelegenheid gesteld om de 1-8 in het boekje van de uitstekende arbiter te zetten. Als er zo gespeeld wordt als in de eerste helft kunnen wij van iedereen verliezen en als we zo spelen als in de tweede helft kunnen wij van iedereen winnen. Leer hier van vriendinnen !!!
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …