MO19-1 PRESTEERT NAAR BEHOREN OP JAN PATAT TOERNOOI

Het jaarlijkse Jan Patat vrouwen en meisjes toernooi in Volendam was wederom de afsluiter van ons seizoen. Helaas was er geen poule voor onze op half veld spelende MO13-1. En op vrijdag kregen wij te horen dat twee van de vier ploegen uit de vrouwen poule zich hadden afgemeld, dus ook geen toernooi voor ons VR1 team, dat met een mix van VR1 en VR2 zou spelen.
Ook kwamen er veel te veel afberichten van EVC speelsters van de MO19-1, MO15-1 en MO15-2. Dit hield in dat op zondag de teams incompleet waren en dat het dus een geluk bij een ongeluk was dat de MO13-1 en de jongste VR1 en VR2 speelsters ingezet konden worden in deze teams.

Op zaterdag werkte de MO11-1 haar poule af en dat ging redelijk tegen ook allemaal sterke MO11-1 teams. Volendam, Always Forward, Koedijk en Purmerend waren de opponenten en dat leverde een zege, een gelijkspel en twee nederlagen op.
Op zondag volgden de eerder genoemde teams.
De MO15-2 had geen keepster en liet enige jonge meiden invallen, die het overigens lang niet verkeerd deden. Maar de tegenstanders waren een maatje te groot, en zo gingen alle vier duels verloren. Tegen Volendam werd het slechts 2-1, met een goal van Liz, maar tegen Marken, Koedijk en RKEDO werd het net niet gevonden.
De MO15-1 had ook geen keepster en hier vielen zelfs nog jongere meiden in. Deze kunnen allemaal redelijk voetballen, maar qua fysieke kracht was het natuurlijk geen doen. Hierdoor ook geen vaste opstelling en het wachten was op vier nederlagen tegen Veendam 1984, Koedijk, Volendam en Purmerend. Dat gebeurde dus ook (zelfs zonder te scoren) en dat wisten we van tevoren, maar we hadden besloten om niet af te zeggen en gewoon lekker te gaan voetballen met dit mooie weer.

De MO19-1 had het geluk dat de jongste meiden uit de vrouwenafdeling nu ik konden vallen (Anne, Annabel, Isabel, Patricia en Laura), want met acht speelsters (Britt, Famke, Nina, Daphne, Kim U, Noah, Faye, Sam) en een keepster (Fenna) red je het niet.
Er werd behoorlijk gespeeld, al werd er in de eerste wedstrijd tegen Volendam totaal onnodig verloren met 2-0. Veel meer balbezit en zes goede kansen leverden geen treffers op, terwijl de tegenstander welgeteld twee echte kansen kreeg.
Tegen GVVV namen wij een voorsprong door Nina. Het werd weer gelijk, maar wederom Nina hielp ons aan een 2-1 overwinning.
Ook het ijzersterke Purmerend moest in ons de meerdere erkennen. Zij kwamen nog wel op 1-0, maar met twee prachtige doelpunten van Anne en daar tussendoor een goal van Noah werd het 1-3.
De uiteindelijke winnaar van het toernooi, Koedijk, nam al na een halve minuut de leiding, maar Nina bracht ons weer op gelijke hoogte. En daarna was EVC ook eigenlijk de betere ploeg. Helaas werd dit niet omgezet in treffers en volgde uit een spaarzame uitbraak nog zomaar een 2-1 nederlaag ook.
De laatste wedstrijd tegen DCV bracht ons, na de 1-0 van Anne, de 1-1 en de 2-1 van nogmaals Anne, een verdiende zege. En zo wist EVC MO19-1 van de zes ploegen een keurige derde plaats te bemachtigen, terwijl er zelfs meer in had gezeten.

Helaas waren dit de laatste voetbalactiviteiten voor EVC van Famke Stuijt, Faye Suurmond en Daphne de Groot. Ook de vandaag niet aanwezige Iris Taam, Jamy Haselager en Femke Wijnandts gaan ons verlaten. En dat doet pijn in het hart bij de medespeelsters, de trainer en de leider.
Iris, Jamy, Femke en Daphne gaan andere dingen doen waardoor ze geen tijd meer hebben om te voetballen. Laten wij hopen dat ze in de toekomst meer tijd krijgen en de weg naar EVC weer zullen willen vinden. Hierbij alle vier veel succes en plezier gewenst.
Famke en Faye gaan hun geluk beproeven bij de grootste vrouwen en meidenclub van Europa. Dit Buitenveldert uit Amsterdam speelt met alle selectieteams op hoog niveau en ik denk dat deze twee toppers het in zich hebben om aan te haken. En uiteraard zijn zij ook weer welkom bij EVC als het daar even niet lukt of niet zo leuk is. Maar ik wens ze, als trotse trainer, heel veel succes !!!
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …