EVC JO11-1 – Victoria O. JO11-1

EVC JO11-1 – Victoria Obdam JO11-1 (1-4, rust) 2-9 voor Victoria O. JO11-1
Na VIOS en Volendam was het de derde V waartegen EVC JO11-1 mocht aantreden: Victoria Obdam JO11-1.
Omdat Victoria niet op kunstgras wilde spelen werd de wedstrijd verplaatst naar het B-veld (voor) en dat was bepaald gen straf want de Groundsmen van EVC hadden weer een biljartlaken vlakke grasmat weten te produceren.
Roodgroen miste de van ‘een lang weekend weg’ genietende Kick van der Vlies maar kon wel beschikken over: Koen van Beek (k), Timo Ooms, Daoud Ikhlifen (a), Milan Alberts, Colin Molenaar, Bink Mulder, Tim Knegt, Rayan Morrhabi en Tom Tierolf.
De warming-up van Roodgroen was prima maar er was meer nodig om de Obdammers te weerstaan. Van stonde af aan lieten de bezoekers zien over een sterke, snelle ploeg te beschikken. De oranjehemden hadden veel beweging: niet alleen als het in de aanval was maar ook bij het terug verdedigen na balverlies. Dat was het grote verschil met EVC. In balbezit sloot de verdediging te weinig aan, bij balverlies verdedigden de voorwaartsen te weinig mee. Door de coaches was aspect al heel vaak benadrukt maar het was een beetje tegen dovemansoren gericht.
Victoria nam in de eerste helft de leiding Daoud wist uit een scrimmage de gelijkmaker te scoren (1-1). Nog voor de thee wist Obdam weer op voorsprong te komen en vergrootte die voorsprong na de pauze. Daoud speelde inmiddels op het middenveld. Dat was een risico omdat de aanvoerder een uitstekende verdediger is. Het argument om Daoud een linie naar voren te schuiven was om meer gif voorin te krijgen, meer loopvermogen en meer duelkracht. Dat bleek ook want Roodgroen creeerde in de 2e helft veel meer kansen. Onder andere Tom was tweemal vlak bij een treffer maar wist zijn kansen niet te verzilveren. Bink zorgde voor een zeer fraaie tegenstreffer (2-9) door van afstand het leder in de driehoek rechts van de doelman te schieten.
Al met al was het resultaat teleurstellend. Mannen, durf te voetballen, speel vanuit je positie, help elkaar en … durf moe te worden!
Volgende week spelen we tegen Westfriezen JO11-1: heel veel succes!