Eerste wedstrijd JO13-1, tegen Oosthuizen JO13

Zaterdag de eerste wedstrijd, in de bekercompetitie bij de buren in Oosthuizen.

Bekerwedstrijden worden meestal een beetje gezien als oefenwedstrijden, en dat was in deze wedstrijd zeker het geval.
In een nieuwe samenstelling, zonder spits Ryan en met invaller Gene (JO12-2, top gespeeld!) was het voor de nieuwe begeleiding ook even aftasten hoe de spelers op elkaar zouden inspelen.

In het begin van de wedstrijd verliep het spel zeer rommelig, en kreeg Oosthuizen meer en meer de overhand.
De verdediging echter stond stabiel en keeper en aanvoerder Youri had zijn voorhoede goed op orde.
Door een ongelukkig gespeelde bal tegen een vinger ‘kreeg’ Oosthuizen een strafschop, en was voor de buren de 0 van het bord.
Na een minuut of 20 in de eerste helft begonnen we ons te herpakken, en werden er iets meer combinaties gemaakt. Het spel, dat zich eerst grotendeels op onze helft afspeelde, verschoof steeds meer richting de middenlijn en ook een paar keer richting het Oosthuizer doel.
Net toen de druk op het tegendoel begon toe te nemen, floot de scheids af voor de limonade, Rust.

Na de rust hervatte we ons spel, maar op één of andere manier liet het geluk ons ook een beetje in de steek.
Er werd aardig gecombineerd en druk gezet, maar de scherpte ontbreekt nog een beetje.
Een aantal doelpogingen mistten net de scherpte.

Dan, halverwege de tweede helft, blijken de buren iets meer geluk te hebben, een schot van afstand beland via een fraaie boog kansloos voor de prima keepende Youri onder de lat.
Dit bracht de stand op een enigszins geflatteerde 2-0, beide partijen waren aan elkaar gewaagd.
Zij waren alleen net iets scherper in de duels en in de details, maar voor een eerste wedstrijd hebben onze jongens het prima gedaan.