Knokkend JO9-3 speelt gelijk

SC Purmerland JO9-4 – EVC JO9-3 4-4 (2-1) 04-2-2017

De 1e wedstrijd in de voorjaarscompetitie moest EVC JO9-3 naar Purmerland om daar tegen de plaatselijke JO9-4 te spelen. De transfermarkt stond niet stil in de winterstop, want Ayoub en Bram zijn naar de JO9-2 gegaan en Fortuna is gestopt. Hiervoor kwamen de tweeling Casper en Ruben en Adam voor in de plaats.

Op een koude maar aangename omstandigheden kon de wedstrijd beginnen. Het was duidelijk te zien dat de nieuwe spelers moesten wennen om in ons team te spelen. dit gold voor de jongens die al in de JO9-3 zitten. Purmerland die gemiddeld 1,5 groter waren dan onze jongens zetten gelijk druk en dat resulteerde in een snel doelpunt 1-0. EVC rechtte zijn rug en zocht onder impuls van Casper O en Yannick de aanval. Er kwamen kansen maar de grote keeper stopte de schoten van Casper O, Yannick en Tijn. De verdedigers Julian W Tijl en Ben hadden hun handen vol aan de aanvallers van Purmerland. Een afstandsschot liet keeper Julian B kansloos 2-0. Ondertussen waren de de tweeling Casper en Ruben en Adam in het veld gekomen die heel goed hun best deden. Na een aantal pogingen kon EVC toch scoren via Casper O, De ruststand was 2-1 voor Purmerland.

In de 2 helft kwam Purmerland voortvarend uit de startblokken en scoorde snel de 3-1. Ook wij kregen kansen maar zoals eerder gezegd hield de keeper van Purmerland alles tegen. Even later zat de bal achter Julian 4-1. Alle aanwezige supporters dachten dat wordt een nederlaag. Maar toen kwam het EVC “kwartiertje”. Casper O en Yannick trokken de kar van het team en de andere spelers gingen er in mee. Casper O scoorde de 4-2 en je zag aan de spelers van de tegenstanders, we moeten oppassen voor EVC. 5 minuten voor tijd schoot Yannick met een harde schuiver de 4-3 binnen, het werd spannend, zou het nog lukken om de gelijkmaker te scoren? JA, want 2 minuten voor tijd tikte Casper O de bal precies op tijd opzij voor de Yannick en die bedacht ze geen moment en schoot precies zoals zijn 1e doelpunt de bal hard en laag in het doel. De eindstand werd hierdoor 4-4 en gezien de krachtsverhoudingen een terechte uitslag. Volgende week thuis de ZOB.