EVC 1 “Zet” belangrijke stap richting kampioenschap.

EVC 1 is vandaag weer een stap dichterbij het kampioenschap gekomen. Door een 5-2 overwinning op ZCFC kan het bij winst, bij en tegen concurrent OSV in Amsterdam, volgende week kampioen worden.

Deze einduitslag doet vermoeden dat EVC een gemakkelijke middag had. ZCFC (in de regio Zaandam ook wel “Zet” genoemd) was een uur lang niet veel minder dan EVC. Maar ondanks dat had EVC de wedstrijd al veel eerder kunnen beslissen. De openingsfase zag er in eerste instantie veelbelovend uit. Al na 8 minuten mocht doelman Van Dijk de bal uit het net halen. Een lange pass werd met het hoofd getoucheerd door de laatste man van ZCFC. Hierdoor kreeg Jeffrey Veerman vrij baan op de doelman af. Zijn schot leek net voorlangs te gaan. Leon Spoorenberg was echter goed meegelopen en gleed de 1-0 binnen. Binnen de minuut leek de 2-0 ook te vallen. Jeffrey Veerman gaf een prachtige voorzet. Bilal el Yaakoubi kwam echter net wat lengte tekort om de 2-0 binnen te knikken. De eerste de beste kans voor ZCFC betekende ook direct de 1-1. Na een fraaie combinatie verscheen de spits plots helemaal alleen voor Barry de Wit. Deze faalde niet en stond het al vrij snel weer gelijk. Lang mochten de gasten niet genieten van de 1-1. Want een minuut later stond EVC weer op voorsprong. Een uitstekend ingesneden vrije trap van Bryan Molenaar werd bijzonder fraai binnen geknikt door Leon Spoorenberg, 2-1. Na deze 2-1 brak er voor EVC een wat mindere fase aan. ZCFC kreeg geen kansen maar oogde wat scherper en veroverde vaak snel de bal. Op slag van rust leek dan plots de wedstrijd toch al beslist. Bilal omspeelde 2 verdedigers en trok de bal uitstekend terug op de vrijgelopen Leon. Bij een poging de bal aan te nemen in plaats van in de lege goal te schuiven, sprong de bal ongelukkig van zijn voet en ging deze kans verloren.

Na de rust was het spelbeeld van voor de rust direct weer terug. ZCFC was duidelijk scherper en ook direct gevaarlijk nu. Waar Barry de Wit eerst nog een boogbal onder de lat vandaan haalde, was hij uit de corner die daaruit volgde kansloos. De corner werd matig uitverdedigd en opnieuw ingebracht. De lage voorzet werd 2e paal van dichtbij binnen gewerkt, 2-2. EVC wanhoopte niet maar maakte in eerste instantie ook niet veel aanstalten om de schade ongedaan te maken. Maar na een kwartier in de tweede helft werd de druk van EVC toch wel stukje bij beetje groter. En halverwege de tweede helft kwam EVC dan ook opnieuw op voorsprong. Na een goede actie van Bilal viel de bal uit de kluts voor de voeten van Martin van Driel. Die twijfelde geen moment en haalde verwoestend uit, 3-2. Nadat ZCFC nog een keer dreigend door kwam was het daarna over met het verzet. EVC reeg de kansen aaneen en het was wachten op de genadeklap. Na kansen voor de ingevallen Shevan Mirachor en een poging van Jeffrey op de paal, scoorde Bilal de beslissende 4-2. Jeffrey Veerman draaide fraai weg en bediende Bilal. Zijn lob werd net niet genoeg geraakt door de doelman om deze fraaie poging te keren. Jeffrey Veerman mocht zelf de eindstand op het scorebord zetten. Na een knappe combinatie tussen Bilal, de absolute uitblinker in de 2e helft en Jeffrey scoorde hij de laatste goal van deze middag, 5-2.
Het gevaar lag op de loer dat er misschien over de wedstrijd van vandaag heen zou worden gekeken naar volgende week. De wedstrijd tegen OSV was al een tijdje het gesprek van de dag. Uiteindelijk heeft EVC de wedstrijd volwassen uitgespeeld en verdiend gewonnen. Bij winst op OSV volgende week is EVC 1 kampioen. We hopen dan ook dat er heel veel mensen de ploeg komen steunen in deze loodzware wedstrijd.

Opstelling EVC: Barry de Wit; Roy van Antwerpen, Thom Fanger, Niek van Diepen, Ard Oudejans, Robin Mooijer, Martin van Driel, Bryan Molenaar (82. Martin Schilder), Jeffrey Veerman, Leon Spoorenberg (65. Shevan Mirachor), Bilal el Yaakoubi.