EVC 1 wint met 2-0 van FC VVC.

EVC 1 heeft het eerste duel van de nacompetitie tegen FC VVC met 2-0 gewonnen. In de eerste helft verzuimde EVC het duel van volgende week in Nieuw-Vennep tot een formaliteit te maken. We lieten een aantal goede mogelijkheden liggen om met een ruime voorsprong de rust in te gaan. Een minuut of 10 voor de thee kwam het doelpunt er toch. Bryan Molenaar draaide de bal vanaf rechts in het strafschopgebied waar Jeffrey Veerman deze net niet wist te raken. Zijn actie zorgde echter voor zoveel verwarring dat iedereen de bal liet lopen en deze richting het doel rolde. Een VVC-verdediger leek de bal nog ruim voor de doellijn weg te kunnen werken, maar knalde deze snoeihard in het dak van zijn eigen doel, 1-0.

In de tweede helft kon EVC het verschil niet meer maken. VVC kwam steeds beter in de wedstrijd, kreeg ook kansen, maar doelman Barry de Wit behoedde ons met mooie reddingen voor de gelijkmaker. Zo leek de wedstrijd in een magere 1-0 te eindigen, maar vlak voor tijd ging de ingevallen Leon Spoorenberg goed door op een bal van Bryan en wist de eindstand op 2-0 te brengen. Wat deze overwinning waard is zullen we volgende week zien. Aftrap is om 14.30 uur.

Adres FC VVC
Montreallaan 1
2152 KH Nieuw-Vennep

De winnaar van EVC-VVC speelt in de volgende ronde tegen de winnaar van Amstelveen/Heemraad-Zandvoort. Zandvoort won het eerste duel in Amstelveen met 1-3 en lijkt met de thuiswedstijd voor de boeg nu al zeker van de volgende ronde.

Opstelling EVC: Barry de Wit; Roy van Antwerpen (Leon Spoorenberg), Niek van Diepen, Thom Fanger, Georgie Biswana (Ard Oudejans); Robin Mooijer, Peter-Jan Roskam (a), Bryan Molenaar, Martin van Driel; Jeffrey Veerman, Shevan Mirachor (Martin Schilder).