EVC – AFC

Afgelopen zaterdag speelde EVC de wedstrijd tegen nummer 1 AFC. Vooraf dachten velen aan een kansloze zaak. EVC verkeerd niet in allerbeste vorm en dan komt de koploper langs. Tijdens de wedstrijd bleek deze gedachte niet te kloppen. AFC speelde in tegenstelling tot de eerste wedstrijd niet als een koploper. Er moet gezegd worden dat dit mede door EVC kwam. Vooraf vertelde Edwin in de kleedkamer dat de diepgaande middenvelders goed over genomen moesten worden door de verdediging. Dit gebeurde de meeste keren erg goed. De keren dat dit niet goed ging, ging AFC er niet goed genoeg mee om en zo bleef AFC ongevaarlijk. EVC probeerde via de counter tot mogelijkheden te komen, maar elke aanval werd afgevlagd, tot in de 21e minuut. Jeffrey Schilder stuurde Jeffrey Veerman diep en hij besloot één op één met de keeper af te leggen op Bilal die makkelijk afmaakte. Zo stond EVC verrassend op 1-0 voor. En gezien het spelbeeld zou dit niet snel veranderen. Helaas gebeurde dat wel. Een voorzet werd niet goed weggewerkt achterin en kwam zo bij de spits terecht. Vanuit de draai schoot deze de bal zomaar de kruising in. Het bleek dus weer lekker mee te zitten. Een kleine mogelijkheid vloog gelijk weer van uit de draai stijf de kruising in. Dit zorgde toch voor wat problemen bij EVC. Niet veel later kwam diezelfde spits bij de cornervlag er bij 2 man uit. Hij zette voor en bij de tweede paal stond een aanvaller vogeltje vrij. Zo leek er met een 1-0 voorsprong niets aan de hand en zo stond het 3 min later 1-2 voor AFC. De rest van de eerste helft gebeurde er weinig.
In de 55e minuut gebeurde er pas weer wat, wat gevolgen had voor het verloop van de wedstrijd. Een discutabele vrije trap werd van 25 meter ook gelijk weer de kruising in geschoten. Zo zat het EVC dus weer niet mee. Helemaal niet toen topscoorder Jeffrey Veerman noodgedwongen gewisseld moest worden. Lichtpuntje was dan wel dat Shevan er in kwam. Shevan is het hele seizoen geblesseerd geweest en maakte zo weer zijn rentree. Ondanks dat hij in de spits moest en dat niet zijn favoriete positie is, viel hij goed in. Hij zorgde vanaf minuut 1 voor veel dreiging. Niet veel later liet hij na een individuele actie de bal voor Bilal liggen die vanaf de rechterkant van de 16 de bal met zijn links de korte kruising in schoot. Zo had EVC nog 20 minuten om wat aan de achterstand te doen. AFC liet zich terug zakken en zo kon EVC druk zetten op de koploper. In deze 20 minuten kon van alles gebeuren. Bilal kreeg een grote kans en voor de rest waren er een hele zooi mogelijkheden. Maar ook aan de andere kant kreeg AFC een paar grote kansen. Deze ballen werden allemaal door Barry gepakt, die zo uitgroeide tot man of the match. Helaas ontbrak het een beetje aan geluk en afronding bij EVC en zo kwamen we niet verder dan de 2-3. Ander lichtpuntje deze wedstrijd was een debutant. Laatst viel Mark Uijlenhoed nog een aantal wedstrijden goed in, maar nu was het de beurt aan de nog maar 16-jarige Daniël Kemper. Hij heeft een kleine 10 minuten verdienstelijk gespeeld en kan zo terug kijken op een goed debuut, maar zonder goed resultaat.
Onze concurrenten hebben van het weekend wel punten gepakt en zo staan we op één na laatste. Met nog 8 wedstrijden te gaan spelen we nog tegen 5 ploegen van onder. Dat zijn zeker de wedstrijden waar we de punten moeten pakken in deze moeilijke periode. Het zijn allemaal 6-punten wedstrijden en dat kan twee kanten op gaan. Volgende week is de eerste finale tegen Castricum uit.

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …