Op de stip: Shane Tol

Bij EVC zijn we trots op onze vrijwilligers; wat je ook doet, hoe vaak je het doet, je bent nodig bij onze club en we zijn blij met iedereen. Daarom hebben we de websiterubriek “op de stip” in het leven geroepen. Maak kennis met onze vrijwilliger Shane Tol.

  1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben Shane Tol, 19 jaar en kom uit Volendam. In het dagelijks leven werk ik, vooral in de weekenden, zowel in de bediening als achter de bar bij HRC Van Den Hogen te Volendam. Daarnaast speel ik bas gitaar in een band en ben ik vaak in de sportschool en bij Taekwondo lessen te vinden.

  1. Wat doe je bij EVC?

Ik ben sinds oktober 2017 scheidsrechter coördinator van de jeugd wedstrijden en ik fluit al een aantal jaar jeugd wedstrijden bij EVC

  1. Hoe ben je bij EVC gekomen?

Een aantal jaar geleden kwam ik regelmatig op zaterdag bij mijn toenmalige vriendin d’r wedstrijden kijken. Ik werd toen gevraagd of ik voor hen wilde vlaggen en later ook wilde fluiten. En op die manier ben ik er een beetje in gerold bij EVC

  1. Wat maakt voor jou je vrijwilligerswerk bij EVC leuk om te doen?

Als scheidsrechter coördinator probeer je zo goed mogelijk ervoor te zorgen dat de wedstrijden van de jeugd altijd een scheidsrechter hebben. Al is het soms een beetje puzzelen, krijg ik toch altijd een goed gevoel ervan als de wedstrijden kunnen worden gespeeld en de jeugd weer lekker actief bezig is. Daarnaast vind ik het fluiten van een wedstrijd altijd heel leuk om te doen, zeker als de spelers het zelf ook naar hun zin hebben.

  1. Wat vind je dat er goed gaat bij EVC?

Als scheidsrechter coördinator loop ik wel eens tegen een obstakel aan en als dit gebeurd springt er direct iemand te hulp, hierdoor wordt het probleem altijd wel opgelost i.s.m. EVC. Zo laat EVC aan mij zien dat ik er nooit alleen voor sta.

  1. Wat zou je verbeterd willen zien en wat denk je dat daarvoor nodig is?

Ik loop soms tegen het probleem op dat ik te weinig scheidsrechters heb om in te delen voor de wedstrijden, dit komt vaak doordat zij zelf ook voetballen bij EVC. Misschien is het een idee aan de jeugd spelers om te laten zien dat het fluiten van een wedstrijd heel leuk kan zijn, hierdoor kunnen zij geïnspireerd raken en uiteindelijk besluiten zelf ook een keer te willen fluiten.

  1. Wie verdient het volgende plekje “op de stip”?

Renee Groes, leidster van de VR-2, verdient het volgende plekje op de stip.

 

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …