EVC D1 – DCG D1

Kortebroekenweer in het zomerse Edam. Blauwe luchten en geen zuchtje wind. Een good day to play some soccer. De mannen van de D1 laten zich door de aanwezige pers nog even fotograferen na hun opwarm routine en zijn klaar voor de strijd, of toch niet?

De wedstrijd gaat na het fluitsignaal van John Kemper direct van akiet. DGC zit er feller op dan EVC, mijn gedachten dwalen af naar de wedstrijd van vorige week. Het grote en plezierige verschil is dat deze wedstrijd zeer sportief wordt gespeeld, maar de overeenkomst is, dat wij ook deze keer te vriendelijk lijken voor het wat fellere spel.

Vanaf de eerste minuten staat EVC dus onder druk. De grote spits en knap spelende voorstopper van DGC zorgen voor chaos op het middenveld en in de achterhoede van EVC. Wij zijn duidelijk minder snel en minder fel en vinden daardoor ook de rust niet om slim te kunnen spelen. Het continu leiden van balverlies zorgt er tevens voor dat we continu achter die bal aan moeten rennen, een ware uitputtingsslag voor een aantal van ons.  Hoewel er in de eerste helft nog wat kleine kansjes zijn, kunnen we niet de zo noodzakelijke eerste treffer maken. En in de laatste minuten van de eerste helft gaat het dan toch faliekant mis.

De spits van DCG overspeelt 3 man van de EVC achterhoede. Ja ja…overspeelt, want het geheel speelt zich af in de lucht en niet op de grond. Alsof het allemaal niet op kan neemt hij de bal op de pantoffel en schiet deze keihard in de kruising, op een hoogte die onmogelijk te houden is door onze torwachter Youri Ooms, 0-1. We spreken de spelers moed in, maar blijkbaar zorgt de tegentreffer voor een blackout, want amper 20 seconden later is het wederom de spits van DGC die met een niet al te hard schot in de rechterhoek onze keeper verschalkt 0-2. Misschien niet leuk, maar de stand 0-2 was conform de verhoudingen. DGC speelde gewoon beter.

De rust werd gebruikt om het team moed in te spreken, maar tevens om aan te geven dat er toch echt een schepje bovenop moest. Toen jullie stukjesschrijver even zijn hoofd om de hoek van de kleedkamer stak, werd hij niet opgemerkt omdat alle kopjes hingen.

De tweede helft was beter dan de eerste helft, maar helaas niet goed genoeg. De overwegend conditioneel sterkere spelers van DCG laten zien dat het menens is, maar onze D1 toppertjes hebben simpelweg geen adequaat antwoord. Hoewel de achterhoede de spits iets beter onder controle bracht, was er aanvallend te weinig power om de stand gelijk te trekken. Na een goede aanval over rechts is het Jeffrey Karstens die klem wordt gelopen en een penalty mee krijgt. Dit tot ongeloof van het trainersduo aan DGC zijde. Deze wordt gelukkig verzilverd door Walleed Ait Abdellah en het brengt kortstondig de hoop op de gelijkmaker terug, 1-2. Korststondig was het, want niet veel later is het DCG die vanuit een corner vanaf links de bal hoog in het dak van het doel werkt, onbereikbaar voor Youri en zelfs het hoofd van Walleed kan niet voorkomen dat de treffer valt 1-3. Na 70 minuten valt dan het verlossende eindsignaal.

DCG wint verdiend van de D1. Een wedstrijd waar voldoende van valt te leren (dat is dan weer het voordeel). Hopelijk kunnen we snel het geleerde in de praktijk brengen en dezelfde durf, felheid, snelheid en hetzelfde positiespel als DCG laten zien tegen ZSGOWMS D1. Wat zegt u….jawel ZSGOWMS D1…..

p.s. wij verwachten niet van u, dat u onze tegenstander van volgende week uit het hoofd kunt reciteren…