EVC D1 – Hellas Sport D1

Wellicht hadden jullie t niet verwacht, maar jullie scribent is weer terug. Hoewel verzaakt tijdens de eerste bekerwedstrijden, is hij toch weer aangetreden voor het verslaan van de competitiewedstrijden van de EVC D1. Voor allen die zich afvragen hoe het weer was: een waterig zonnetje, geen wind en hier en daar een klein buitje.

Een nieuwe competitie in de eerste klasse en iedereen is ‘exited’, wat zou ons dat brengen? Hopelijk iets meer tegenstand dan tijdens het bekeren tegen Westfriezen (13-2 in ons voordeel), de Beemster D1 (1-9 in ons voordeel) of Spirit D1 (5-0 in ons voordeel). Het trainer leider duo Rob Bakker en Frank Karstens, hoopten vandaag op een eerste test van hun team.

Niets was echter minder waar. Jullie stukjesschrijver was blij met een volledig opgeladen batterij van zijn telefoon, want om de paar minuten moest deze er bij worden gepakt. Na 2 minuten was het Vincent Wissels die op de rand van de 16 werd ingespeeld, waarna hij de bal ongenadig hard in de kruising ramde 1-0. De toon was gezet. Vier minuten daarna wordt Vincent wederom ingespeeld door Jeffrey Karstens en schiet hard in 2-0. In de zevende minuut is het dan Jeffrey zelf die een voorzet van Vincent vanaf rechts over de lijn werkt 3-0. En daar stopte het niet. Ook Walleed Ait Abdellah zou twee keer scoren. Eerst een bal die er bijna vanaf rechts in waaide en vervolgens een schot op aangeven van Bas Nieuweboer vanaf links. 6-0 was de ruststand….tijd voor limonade en bezinning. Immers richting tweede helft was al zichtbaar dat het voetbal slordiger werd.

Na de rust werd het helaas niet beter. Iedereen probeerde een goaltje mee te pikken en dat zorgde ervoor dat we niet meer in positie voetbalden. Nu moet ook worden gezegd dat de tegenstander deels bepaalt hoe het voetbal zich ontwikkelt en met alle respect voor de tegenstander….deze ploeg was gewoon te zwak voor de bikkels van de D1. Een ware topploeg echter houdt zich aan de strategie en blijft onder iedere omstandigheid gedisciplineerd.

Vincent scoorde na 6 minuten de 7-0 en twee minuten later de 8-0. Bas scoort nog geen minuut later de 9-0 en zo laat EVC Hellas steeds gedesillusioneerder achter. Ook Dorus zou namelijk nog scoren, want gelukkig voor hem raakt Jeffrey in buitenspel positie de bal niet aan 10-0. Daarmee verschenen er wederom dubbele cijfers op het scorebord. Het was echter een verre van leerzaam potje voetbal. Vincent scoort de 11-0, waarna Ryan de Wit 5 minuten later wederom goed staat en in de rebound de 12-0 in schiet. Als zelfs Justin Witte vanaf rechtsback met een afstandsschot de 13-0 inschiet, weten we dat het tijd is om af te fluiten. Maar dat doet de uitstekend fluitende scheids niet (dank John Kemper) en zo kan ook de linksback Nourdin Rezzak nog in de scrummage scoren 14-0. De laatste goal komt op het conto van Jeffrey, die een slecht weggewerkte bal onderschept en de 15-0 aantekent.

Hoewel goed gespeeld, was deze wedstrijd meer een verlengde van de Volendammer kermis (prijsschieten) dan wat anders. Volgende week DWS uit in Amsterdam, dat zal om een ander type voetbal en discipline vragen.

 

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …