Marken B1-EVC B2: 2-2

Marken B1 – EVC B2: 2-2

Na twee enigszins geflatteerde nederlagen (3-2 verliest tegen BFC B4 en een 1-3 verlies tegen Forza Almere B1) eindelijk het eerste punt voor onze jongens van de B2. De B2 bestaat uit spelers van de voormalige C1 (Sjors Out, Jan van Straaten, Timon Prumper, Sam Knook, Alvar van der Spek, Laurens de Jong, Noah Rutten), de C2 (Max Veerman), de C3 (Teijn Klouwer, Thijn Swinkels, Marc van der Naaten) en de B2 (Emiel Claasen, Simon van Oosten en Liam Hillaert). Het vergt enige tijd om van deze spelers een goed draaiend elftal te smeden, maar na drie bekerwedstrijden kan gezegd worden dat redelijk duidelijk is waar alle spelers het beste tot hun recht komen. Wel is het jammer dat Jan al tijdens de tweede training geblesseerd is geraakt (spierscheuring) en dat Liam vanwege zijn tenniscarrière de competitie moet staken.
In de wedstrijd tegen Marken was EVC duidelijk de beter voetballende ploeg. Een snelle uitbraak van Marken leverde echter een tegendoelpunt op . Daarna kreeg EVC een reeks grote kansen, maar het geluk was niet aan onze zijde. Duidelijk was wel dat de achterhoede van Marken kwetsbaar was en dat EVC met de sterk spelende Noah (man of the match) en Sam domineerde op het middenveld. De B2 heeft echter één probleem: onze jongen zijn te lief. In het normale leven is dat een uitstekende eigenschap, maar op het voetbalveld gelden andere wetten. Wat meer brutaliteit en scherpte zijn geboden tegen fysiek sterke tegenstanders. Druk zetten, geen overtredingen maken, maar wel de tegenstander op de huid zitten en duels willen winnen. De bal willen hebben omdat je vindt dat je beter bent en je het eigenlijk niet kunt hebben dat je achter staat tegen een niet zo’n sterke tegenstander. Je niet verstoppen, maar je aanbieden en de bal opeisen. Dat soort voetbalwetten.
In de tweede helft kwam Marken al snel op 2-0, maar daarna kwam EVC goed terug met een goal van spits Marc en een zuiver en hard afstandsschot van Sam. Timon had nog 2-3 kunnen maken, maar de keeper verrichtte een mooie redding. Al met al toonde de wedstrijd aan dat de B2 een stijgende lijn te pakken heeft. Volgende week ZOB B2 thuis. Sterker dan Marken B1, schat ik zo in.

Dick

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …