EVC – DVVA

Excuses voor het ontbrekende verslag van vorige week. Naar aanleiding van de gebeurtenissen was ik niet in de juiste gemoedsrust om een goed verslag te schrijven. De aanwezige supporters zullen dit herkennen. Deze week kan iedereen weer mooi genieten van een verslag. Afgelopen zaterdag speelde EVC thuis tegen titelkandidaat DVVA. EVC was flink gehavend en een moeilijke wedstrijd werd voorspelt. Er stond een zware wind die schuin over het veld stond. Dit maakte voetballen lastiger en was daarom iets in ons voordeel.

De wind zorgde in een eerste helft voor een erg matige wedstrijd. DVVA had vrijwel de hele tijd de bal maar wist niet gevaarlijk te worden. Als één van de aanvallers van DVVA de bal kreeg, werd deze gelijk aangepakt. Zo kwam DVVA niet door onze verdediging heen. EVC had in de eerste helft de grootste mogelijkheid toen gelegenheidsrechtsbuiten Martin van Driel goed werd vrijgespeeld. Zijn inzet belande hoog in het zijnet. DVVA kwam er ook één keer aardig door. Brendon had op de achterlijn een mooie actie. Toen hij naar binnen kwam stond Barry al voor zijn voeten en zo werd deze aanval van DVVA onschadelijk gemaakt. Een kwartier voor rust gebeurde er iets opmerkelijks. Leon werd voor de zoveelste keer in zijn loopactie geblokt, maar dit keer zo hard, dat de helft van zijn voortand afbrak. In de rust belde Leon met zijn tandarts en besloot hij die kant op te gaan.

In de tweede helft speelde Martin daarom in de spits en kwam Sam van Maanen op de rechtsbuiten positie. Achteraf pakte dit helemaal niet slecht uit. Bryan, die teruggekeerd was op de nummer 10 positie, bleef de buitenspelers Sam en Jeffrey Schilder diep sturen. Het begon met een aantal spelden prikjes maar een kwartier na rust kwam EVC verrassend op voorsprong. Het was een counter uit het boekje. Achterin en op het middenveld werd één keer geraakt en zo werd Jeffrey Schilder de diepte in gestuurd. Vanaf de linksbuiten positie kwam hij naar binnen en omspeelde zo twee man. Het schot wat daarop volgde krulde zeer fraai in de verre hoek. Na deze goal ging EVC beter voetballen. Achterin gaven we alleen wat afstand schoten weg. Peter-Jan liet ons afvragen of Brendon wel mee deed. Robin en Bryan stuurde de aanval steeds de diepte in. Jeffrey liet Jelle Velzeboer het veld van EVC weer is zien. Sam viel goed in en poortte zelfs de aanvoerder van DVVA. En Martin van Driel liet zien dat hij zo allround was, dat hij zelfs in de spits uit de verf kwam. Helaas speelde EVC de counters net niet goed uit. Er waren absoluut kansen om de 2-0 te maken, maar de bal viel net niet goed. Rond de 77e minuut ging DVVA 1 op 1 spelen.  Zo kregen ze met opportunistisch spel wat schietmogelijkheden, maar echt gevaarlijk werden ze niet. EVC ging net niet zorgvuldig genoeg om met de kansen en zo bleef het billen knijpen.

Ondanks dat EVC na een aantal wedstrijden weer is goed speelde, werd het niet naar behoren beloond. Wederom was een vrije trap op de 16 in de laatste minuut de boosdoener. Met het windje mee schoot de aanvoerder van DVVA de bal in de zijnet van de goal 1-1. Zo waren er gemengde emoties in de kleedkamer. We speelde weer is goed en als we dat doen, pakken we vanzelf punten. Toch was het wel weer een wedstrijd waarbij er veel meer in zat. Volgende week spelen we uit tegen Marken. Dat is de laatste wedstrijd voor de winterstop. Gelukkig is er voor de spelers van EVC geen grote motivatie dan om tegen Marken te spelen. Wij hopen op een mooie derby en veel supporters. Tot dan!