EVC 1 wint “thuiswedstrijd” in Opperdoes, 0-2.

EVC heeft vandaag in de strijd om het kampioenschap uitstekende zaken gedaan. De op voorhand lastige uitwedstrijd in en tegen Opperdoes werd met 0-2 gewonnen. Een uitwedstrijd, maar door het massaal meegereisde publiek uit Edam leek het wel of EVC een thuiswedstrijd speelde.

Het kleine, hobbelige veld in Opperdoes liet mooi voetbal niet toe en de tactiek van onze tegenstander was vanaf de aftrap duidelijk. Een peer naar voren en dan maar hopen dat de bal een keer goed valt voor de voeten van de uiterst behendige spitsen Kevin Grent en Niels Putting. EVC moest nog even wennen aan de omstandigheden toen Opperdoes al na 3 minuten een vrije trap kreeg. Doelman Barry de Wit was kansloos op de inzet, maar gelukkig voor hem kwam de bal boven op de lat terecht. EVC schrok wakker en besefte direct dat er vandaag iets anders gebracht moest worden dan mooi voetbal. Na 8 minuten spelen werd Leon Spoorenberg diep gestuurd. Hij won het sprintduel van zijn directe tegenstander en kon alleen op Opperdoes-doelman Jaap Zwaan af gaan, waarna zijn directe tegenstander alsnog aan de noodrem trok. De scheidsrechter trok meteen rood, maar kwam op advies van de Opperdoes-grensrechter op deze beslissing terug. Leon zou buitenspel zou hebben gestaan. Vanuit de positie van de verslaggever leek dat niet het geval, maar er waren Edammers die zeiden dat het inderdaad zo was. Lang treuren konden we niet, want bij een volgende Opperdoes-aanval werd de hele achterhoede van EVC uit elkaar gespeeld. Gelukkig schoot de Opperdoes-speler vrij voor doelman Barry de bal wederom op de lat. Het bleek na afloop de enige goed uitgespeelde aanval van Opperdoes in de hele wedstrijd. Daarna kantelde het duel in het voordeel van EVC. Met name over de linkerkant was uitblinker Shevan Mirachor met fraaie acties behoorlijk op dreef, de rechtsback van Opperdoes kreeg maar geen vat op hem. Na een kwartier spelen was daar de eerste EVC-kans. Bryan Molenaar nam een hoekschop en Leon kreeg alle vrijheid om de bal in te kunnen koppen, maar deze ging naast. Even daarna speelde Shevan aan de linkerkant zijn man voorbij en legde terug op de inlopende Leon. Die haalde uit, waarna de Opperdoes-speler die een sliding inzette de bal met zijn arm beroerde. De scheidsrechter stond er bovenop en gaf een strafschop. Thuis werden twee strafschoppen tegen Opperdoes nog gemist, maar nu schoot Thom Fanger onberispelijk raak, 0-1. In het verdere verloop van de eerste helft gebeurde er weinig meer. Grote kansen voor beide doelen bleven uit zo gingen we met een minieme voorsprong aan de thee.

Het venijn van de wedstrijd zat aan het begin van de tweede helft. Eerst stuurde Shevan drie Opperdoes-spelers de verkeerde kant op, maar zijn voorzet kon net niet tot doelpunt worden gepromoveerd. Daarna was het wel raak. Bryan gaf een lange bal op Shevan die aan de zijkant van het veld zijn man wederom uitspeelde. Ondertussen vocht Leon in het midden een lijf aan lijf duel uit met de voorstopper van Opperdoes, om in het strafschopgebied te komen. Shevan had daar geen boodschap aan. Hij kwam naar binnen, omspeelde een volgende verdediger, bleef op de been bij een stevige schop van de volgende verdediger en schoot van een meter of 10 hard binnen, 0-2. Het eerste doelpunt van Shevan in dienst van EVC. Opperdoes protesteerde, want men had een overtreding gezien van Leon. Opperdoes-speler Niels Putting kreeg in de commotie de rode kaart voorgeschoteld. Hierna was de wedstrijd gespeeld. Opperdoes bleef het met 10 spelers proberen, maar kreeg geen enkele kans op de aansluitingstreffer. Aan de andere kant verzuimde EVC om de voorsprong verder uit te bouwen. Invaller Bilal el Yaakoubi liet wederom zien een meer dan uitstekende voetballer te zijn, maar dreef zijn acties net te ver door waardoor het gevaar uit de aanval verdween. Zo eindigde de wedstrijd in een mooie 0-2 overwinning en loopt de voorsprong op Opperdoes op tot 11 punten. EVC kan rustig afwachten wat Opperdoes en Reiger Boy 2e Paasdag gaan doen als beide teams elkaar in Opperdoes treffen. Voor EVC wacht volgende week de uitwedstrijd bij Alcmaria Victrix.

De stand met nog 5 wedstrijden te gaan:
EVC          19 - 48
OSV          19 - 42
Reiger Boys  18 - 40
Opperdoes    18 - 37

Opstelling EVC: Barry de Wit; Roy van Antwerpen, Thom Fanger, Niek van Diepen, Ard Oudejans; Martin van Driel, Peter-Jan Roskam (a), Bryan Molenaar (80. Martin Schilder); Jeffrey Veerman, Leon Spoorenberg (70. Bilal el Yaakoubi), Shevan Mirachor.

Erwin Rossenaar.

Check Also

EVC zaterdag 1 – TOB

Zo, de kop is eraf. Afgelopen zaterdag speelde EVC de eerste min of meer officiële …