EVC 1 veel te sterk voor SV Kadoelen 2-8

EVC 1 heeft vandaag zeer eenvoudig afgerekend met SV Kadoelen uit Amsterdam. Na een ruststand van 0-4 werd het uiteindelijk 2-8.

Vandaag had een dag kunnen zijn die de geschiedenisboeken in zou gaan. EVC had vandaag waarschijnlijk 1 van de grootste uitslagen ooit kunnen neerzetten in de geschiedenis van EVC 1 .Zo werden er 3 glaszuivere doelpunten afgekeurd en kreeg EVC buiten de 8 uitstekende doelpunten nog zo’n tiental opgelegde kansen. EVC was vanaf het startsignaal heer en meester en reeg de kansen aaneen. Nadat Bryan Molenaar een vrije trap op de paal zag belanden stond het na 5 minuten toch 0-1. Peter-Jan Roskam rukte op door het hart van het veld en gaf de bal uitstekend breed op Leon 0-1. En direct na de 0-1 kregen Leon en Jeffrey een tweetal kansen om al direct afstand te nemen. De keeper lag een aantal keer goed in de weg en verder hielp de grensrechter menig maal om de score dragelijk te houden. De kans van Jeffrey Veerman leek de doellijn te hebben gepasseerd maar de overigens prima scheidrechter oordeelde in samenspraak met grensrechter anders. EVC verslapte echter niet en bleef vol gas geven voor doelpunt nummer twee. Die kwam halverwege de eerste helft. Bryan Molenaar omspeelde simpel de doelman en bood Jeffrey Veerman een niet te missen kans 0-2.Leon Spoorenberg tekende al snel voor de 0-3. Jeffrey reageerde alert op een misverstand en vond Leon vrij bij de 2e paal. Voor de rust gebeurde er nog genoeg. Zo haalde de doelman een knappe poging van Martin Schilder uit de bovenhoek, werd er een bal van de lijn gehaald, en viel zelfs nog de 0-4 van Bryan Molenaar. Na goed doorjagen van Leon was het voor Bryan Molenaar opnieuw niet ingewikkeld om het net te doen trillen. Het rustsignaal kwam op tijd want de spelers van Kadoelen hadden inmiddels meer oog voor ledematen van EVC dan de bal.

Pal na rust scoorde Kadoelen uit haar eerste kans direct de 1-4. Na deze slappe start was EVC direct weer bij de les. De 1-5 viel heel snel uit een vrije trap van Bryan in de korte hoek. De 1-6 viel 3x maar telde slecht 1 keer. De grensrechter had medelijden met zijn collega’s binnen de lijnen en maakte er in die periode een potje van. Helaas voor EVC ging de leidsman hier in mee. De laatste poging op de 1-6 telde eindelijk wel. Jeffrey Veerman werd helemaal vrijgelaten en verscheen vrij voor de doelman na een uitstekende pass van Thom Fanger. Barry de Wit pareerde vervolgens uitstekend een goed genomen vrije trap. Na deze kans was het echt gedaan met de goede wil van Kadoelen. Het was “open huis” en EVC vergat het doelsaldo flink op te krikken. Jeffrey Veerman profiteerde nog wel van een fout achterin 1-7. De waarschijnlijk mooiste goal kwam van het hoofd van de ingevallen Dennis de Wit. Hij kopte een strak genomen hoekschop bijzonder fraai in de kruising. 1-8. EVC kreeg nog een flink aantal kansen maar de doelman bleek toch echt een “sta-in-de-weg”. Kadoelen scoorde in blessuretijd zelfs nog compleet onnodig een eretreffer2-8. Al met al een mooie middag met een mooi kado voor de jarige coach Edwin Keizer. De tegenstand was dan misschien niet groot maar de jongens verslapten niet en bleven op jacht naar meer doelpunten.

Opstelling EVC: Barry de Wit, Roy van Antwerpen, Ard Oudejans (65e Dennis de Wit), Thom Fanger, Georgie Biswana, Peter-Jan Roskam (a), Jeffrey Veerman, Martin Schilder, Leon Spoorenberg( 60e Mohammed Sout), Bryan Molenaar, Shevan Mirachor( 70e Lucas Zuurveld).

EVC 2 won uit bij SV Marken 2 met 0-1 en blijft hierdoor koploper en volop in de race voor een eventueel kampioenschap.

Er was ook nog heel droevig nieuws te melden. Helaas overleed gisteren op 74 jarige leeftijd de vrouw van Coen Uijt de Boogaardt. Wij wensen Coen en de rest van de familie veel sterkte toe met dit verlies.