EVC 1 rolt Zeemacht op en boekt clubrecord, 13-0.

EVC 1 heeft vandaag de grootste overwinning ooit geboekt. In een buitengewoon eenzijdig duel werd het na een ruststand van 5-0 uiteindelijk 13-0. In de 5e klasse won EVC enkele jaren geleden 10-0 thuis van Medemblik en 1-12 bij Saenden, maar deze cijfers betekenden toch echt de hoogste uitslag ooit.

Dat Zeemacht wekelijks nogal veel mutaties kent qua samenstelling was al enige tijd bekend. Dat het vandaag zo extreem zou blijken te zijn had niemand waarschijnlijk verwacht. Het was namelijk Zeemacht dat vorige week bijzonder knap gelijk speelde tegen Opperdoes. Vandaag was Zeemacht volslagen kansloos tegen een oppermachtig EVC. De ene na de andere aanval golfde op de goal af van de arme doelman de Vreugd. Na 20 minuten was de eerste storm gaan liggen en stond er 4-0 op het scorebord. Leon Spoorenberg maakte met onder andere 2 zeer fraaie kopgoals een loepzuivere hattrick. Bij de 4-0 was het Leon die Jeffrey Veerman in stelling bracht om het duel nu al op slot te gooien. De voorbereidende actie van Peter-Jan Roskam op de 3e goal van Leon Spoorenberg was ook bijzonder fraai te noemen. Na een rush langs 4 a 5 kansloze verdedigers bood hij Leon Spoorenberg dus de kans om zijn hattrick te voltooien. Leon faalde niet en bracht hierbij zijn seizoenstotaal op 10 doelpunten. Na deze fase nam EVC 1 even wat gas terug. Tot aan de rust werden er nog een paar grote kansen gemist. De poging van Jeffrey Veerman had een beter lot verdiend. Zijn bijzonder fraaie omhaal verdween net naast de verkeerde kant van de paal. Na een fraaie pass van Georgie Biswana speelde Leon de bal uitstekend breed op de meegelopen Jeffrey Veerman. Hiermee werd de ruststand op 5-0 bepaald.

De 2e helft veranderde er niets. Alleen scoorde EVC nu nog meer dan de eerste helft. Waar het de eerste helft veel vanuit de rechterkant tot stand kwam was dat nu veelal vanaf de linkerflank. Zowel bij de 6-0 van Bryan Molenaar als de 7-0 van Jeffrey Veerman was Martin Schilder de aangever. Daarna opnieuw een hoogstandje van Jeffrey Veerman. Zijn knappe voorzet achter het standbeen werd net voor de lijn weggehaald nadat hij via de paal ,en de rug van de doelman, richting de doellijn rolde. Maar de volgende poging was opnieuw raak. Martin van Driel scoorde zijn eerste doelpunt in EVC 1 met een mooi geplaatst schot in de bovenhoek, 8-0. En binnen 4 minuten waren de dubbele cijfers bereikt. Eerst scoorde Bryan Molenaar uit een vrije trap de 9-0. En ook de 10-0 kwam van de voet van Bryan Molenaar. Opnieuw een minuut later de 11-0 van Jeffrey Veerman na de volgende assist van Martin Schilder. Debutant Johan Hagos mocht zijn debuut opleuken met een fraai doelpunt. Een droge knal vanaf de rand zestien meter bracht de 12-0 op het scorebord. De ingevallen Bilal el Yaakoubi sloot deze heerlijke voetbalmiddag af met een wonderschoon doelpunt. Na een voorzet van Bryan Molenaar besloot ook hij het met een omhaal te proberen. Zijn acrobatische poging verdween via een stuit in de bovenhoek achter de Zeemacht-goalie.

De tegenstand was absoluut niet groot vandaag. Er moet echter wel gezegd worden dat EVC vol bleef gaan voor een grote uitslag die er dan uiteindelijk ook kwam tegen een zeer sportieve tegenstander.

Volgende week sluit EVC de eerste seizoenshelft af met een uitwedstrijd bij nr .3 ZCFC uit Zaandam.

Opstelling EVC: Barry de Wit, Roy van Antwerpen, Ard Oudejans, Thom Fanger, Georgie Biswana, Peter-Jan Roskam (46. Dennis de Wit), Jeffrey Veerman, Martin van Driel (75. Johan Hagos), Leon Spoorenberg ( 60. Bilal el Yaakoubi), Bryan Molenaar, Martin Schilder.