EVC E1 bereikt de halve finale van de DEEN-Cup!!!

EVC E1 – VVOG E1 0-0 (EVC E1 wint na strafschoppen)

(20-3-2015, 1/4e finale DEEN-Cup, Kras-Stadion FC Volendam, seizoen 2014-2015)

In de 1/4e finale van de strijd om de DEEN-Cup trad EVC E1 afgelopen vrijdag aan tegen hoofdklasser VVOG E1 uit Harderwijk. Om de verhoudingen te schetsen: VVOG is een gerenommeerde zaterdagverenging waarvan het eerste elftal in de hoofdklasse speelt (EVC 1 voetbalt in de 3e klasse). VVOG heeft 12 E-pupillenteams en de E1 staat 2e in de hoofdklasse. EVC heeft 6 E-teams en de E1 speelt in de 1e klasse.
In de kwartfinale won EVC E1 van KGB E1 met 1-0. VVOG E1 versloeg ADO’20 E1 met 3-1 (het eerste van ADO’20 speelt in de Topklasse). Voor de coaches was het toen direct duidelijk dat deze kwartfinale een hels karwei zou worden. Ondergetekende was ditmaal afwezig maar gelukkig waren coach Jan Treuren en de ervaren hoofdcoach Hans Karregat wel van de partij. Helaas ontbrak Jordy Butter omdat hij zijn arm gebroken heeft (beterschap, Jordy!) maar voor het overige waren alle manschappen aanwezig. Roodgroen trad aan met aanvoerder Tom de Graaff (k), Joep van Gog, Tristan Brommersma, Timo de Waart, Alan Sier, Ryan de Wit, Jur Bakker en Joey Treuren.
De strafschoppenserie voorafgaand aan de wedstrijd is altijd belangrijk maar nu des te meer. Tom stopte twee penalty’s, Joey en Jur schoten met scherp. EVC E1 won daardoor de penaltyreeks en begon met een voordeel aan de kwartfinale. Al snel bleek dat VVOG veel sterker was en voortdurend druk zette op de Edammers. Die gaven zich echter niet gewonnen en vochten zich in de wedstrijd. De Harderwijkers hadden vrijwel steeds de overhand maar EVC gaf geen krimp. Onder aanvoering van de excellerende Tom werden alle kansen onschadelijk gemaakt. Alle spelers gaven het uiterste van hun kunnen. De verdedigers Joep, Tristan en Timo moesten alle zeilen bijzetten maar hielden kranig stand. Op het middenveld wierpen Joey, Jur en Alan een tweede verdedigingswal op en in de spits liep Ryan het vuur uit zijn sloffen om de eerste opbouw te verstoren. Roodgroen had de aloude wijsheid van Het Orakel uit Betondorp heel goed begrepen: als je niet kan winnen dan moet je zorgen dat je niet verliest. De druk hield aan maar de tijd schreed voort en de hoop bij de spelers en bij het roodgroene legioen op de tribunes van het KRAS-stadion nam toe … zou het dan toch? In de laatste minuut kreeg een speler van VVOG de bal aangespeeld op zo’n 25 meter van het Edammer doel: een daverend schot volgde en zelfs Tom kon de kanonskogel niet keren … de lat echter wel! Vrijwel meteen hierna floot scheidsrechter Jonk voor het einde: 0-0!
Terechte vreugde op het veld en de tribunes en …. in Drenthe! Want door dit resultaat is EVC E1 doorgedrongen tot de halve finale van de DEEN-Cup: voor de 3e keer in 9 seizoenen! Mannen, GROTE klasse! Jullie hebben je tot het uiterste verweerd en deze zeer zware wedstrijd tegen een heel sterke (sterkere) tegenstander niet verloren. Dat is groot compliment waard! Bij deze!
Hans en Jan, geweldig! Dank voor het waarnemen van de honneurs: ook voor jullie een groot compliment!!!
Een woord van dank is er ook voor scheidsrechter Jonk én voor FC Volendam en DEEN-Supermarkten voor het organiseren van dit als altijd superleuke toernooi! Dank ook aan alle supporters!!!

De halve finale van de DEEN-Cup beloofd een nog zwaardere klus te worden. Tegenstander is FC Castricum E1 dat in de hoogste hoofdklasse in district West I speelt. De blauwwitten wonnen inmiddels al van Zeeburgia E1 (2-5) én van …………… AJAX E1 (ook met 2-5)! Volgens de website van SV Marken waren er onlangs meer toeschouwers bij een wedstrijd van FC Castricum E1 dan bij Castricum 1 – SV Marken 1 ……..
Kortom: een loodzwaar karwei en een echte kraker! Maar bedenk …. voor de FA Cup won Bradford City onlangs van Chelsea op Stamford Bridge …..
De halve finale staat geprogrammeerd voor op vrijdag 17 april 2015, aanvang 17.30 uur. Aansluitend is de finale en de strijd om de 3e plaats. Die wedstrijden vangen aan om 18.15 uur.
Mannen, we moeten weer aan de bak! Heel veel succes!!!

Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …