8-3: EVC JO19-1 (zon) – RKAV Volendam JO19-1 (zon) 4-1 (2-0)

Wederom een inhaalwedstrijd op woensdag, nu de derby tegen Volendam. De spelers kennen elkaar van school en vermoedelijk ook van ‘de dijk’, dus de rivaliteit is groot. EVC had nog iets recht te zetten na de eerdere 3-0 nederlaag in de uitwedstrijd. Vanaf de aftrap was de eerste kans voor Volendam, maar doelman Mike van Wees was bij de les en redde bekwaam. Daarna speelde het spel zich alleen nog maar af op de helft van Volendam, maar dit onberekenbare team herbergt ook een aantal prima voetballers en je loopt er niet zomaar doorheen. Toch kreeg EVC voldoende kansen om een goal te maken, maar de uitstekende doelman stond heel lang een doelpunt in weg. Het was uiteindelijk Brian Rossenaar die de score opende. Een lang bal van Quino Idsinga controleerde hij op zijn borst en schoot vervolgens uit de draai hard via de onderkant van de lat raak, 1-0. EVC, waar Remon Dil, na anderhalf jaar blessureleed een uitstekende rentree maakt ging door en niet veel later viel de 2-0. Eric Tol zetten een aanval op en speelde Aaron Lacunes vrij, die alleen voor de doelman geen fout maakte en rustig afrondde. Daarna kregen wij genoeg mogelijkheden om de score op te voeren, maar wederom de doelman en de onderkant van de lat voorkwamen dat. Ook een uithaal van Remon ging via de onderkant van de lat het veld weer in.

In de tweede helft kregen wij vanaf de aftrap de volgende mogelijkheid, maar ook nu ging deze mis. Hoe het wel moet liet Volendam zien. Bij een hoekschop voor EVC waren wij met teveel spelers voor de bal en we schakelden niet snel genoeg om toen Volendam in balbezit kwam. Een volgde een counter en de stand was 2-1. EVC begon tegen zichzelf te voetballen, maar liet ook nog een kansje of wat onbenut. Zo bleef Volendam hoop houden in een goede afloop, zonder zelf echte kansen te krijgen. Tien minuten voor tijd ging de wedstrijd in het slot. Aaron kreeg de bal in het strafschopgebied en haalde in de verre hoek uit, 3-1. Direct daarna zorgde Quino voor het slotakkoord. Helemaal vrijstaand aan de rechterkant van het strafschopgebied schoot hij rustig in de verre hoek binnen. Eindstand 4-1. Complimenten aan Remon die het prima deed als linksback na er zo lang uit geweest te zijn. Man of the Match was echter Rowan Suurmond. Als laatste man speelde hij een prima wedstrijd.

Komende zondag gaan we wederom naar Purmersteijn. Veel succes!