Prima wedstrijd EVC JO11-1 tegen koploper Zaanlandia JO11-1

EVC JO11-1 – Zaanlandia JO11-1 (rust 1-1) Eindstand 1-1
(8-10-2016, 6e competitiewedstrijd seizoen 2016-2017)
De nazomer weet van geen ophouden: een stralend zonnetje, windstil en verfrissend fris, kortom magistrale omstandigheden om lekker te voetballen op een vroege zaterdagochtend in oktober!
Voor EVC JO11-1 stond de 6e wedstrijd in de hoofdklasse op het programma.
Twee weken geleden, na vier competitiewedstrijden en een bekerwedstrijd, hadden de coaches besloten om – gelet op de grote nederlagen en de verwachting (gezien de andere uitslagen en de stand op de ranglijst) dat de komende tegenstanders weer veel te sterk zouden zijn – een verzoek in te dienen bij de KNVB om een klasse lager te mogen uitkomen. Dat verzoek is afgelopen week gehonoreerd. Wel moest zaterdag de strijd nog worden aangebonden met de ijzersterke koploper Zaanlandia JO11-1. De Zaankanters hadden met 5-2 gewonnen van Limmen, een tegenstander waar EVC met 2-15 van had verloren. Dat beloofde wat.
EVC startte met de volgende Mannen: Koen van Beek (k), Timo Ooms, Daoud Ikhlifen, Tim Knegt, Milan Alberts, Colin Molenaar, Bink Mulder, Tom Tierolf, Rayan Morrhabi, Kick van der Vlies en invaller Fabian van Rijn. Scheidsrechter van dienst: jeugdarbiter Hamza Elaouhi, die als altijd zeer bekwaam de wedstrijd begeleidde!
Vanaf de eerste balomwenteling werd er prima gevoetbald door beide teams. EVC speelde weer heel compact met Koen op doel, drie verdedigers, drie middenvelders en twee aanvallers. Die opstelling bleek tegen Purmerend en Velsen al een succes en ook Zaanlandia beet er zijn tanden op stuk.
Met corners waren de bezoekers gevaarlijk maar in de laatste weken geeft EVC ook op dit vlak veel meer weerstand en is het een stuk lastiger geworden voor de tegenpartij om te scoren. Het spel ging snel op en neer en er viel niet echt te zien dat Zaanlandia het veel sterkere team zou moeten zijn. Misschien hadden zij een mindere dag maar dat had zeker ook met EVC te maken: Roodgroen speelde gewoon goed! Het kwam zelfs op voorsprong: na een kwartier wist Daoud te scoren (met binnenkant rechtervoet) na een inswing-corner vanaf links door Bink (1-0). Beide teams speelden op de aanval maar het waren de beide verdedigingen die de sterkste linies vormden. Veel kansen kwamen er derhalve niet. Toch viel nog voor de thee de gelijkmaker (1-1).
Aanwijzingen in de rust: geconcentreerd blijven en vooral op dezelfde voet doorgaan. Dat gebeurde. Roodgroen speelde ook na de pauze een sterke partij. Er werd met en voor elkaar geknokt. De duels waren verbeten maar sportief en EVC combineerde alleraardigst tegen de sterke tegenstrever. Koen hield zijn doel na de rust schoon en ook de Z-goalie gaf geen krimp. Na 2×30 minuten floot referee Hamza geheel volgens de regels voor het einde van de wedstrijd. Dat was wel jammer want deze attractieve en sportieve wedstrijd (dank, Zaanlandia!) had nog wel langer mogen duren. De toeschouwers en de begeleiders kregen namelijk waar voor hun geld!
Uitblinkers aan EVC-zijde: het hele team!
Na de wedstrijd rees de vraag of de beslissing om een klasse lager te gaan voetballen misschien toch te snel genomen is. Dat zou kunnen maar op het moment dat die beslissing genomen werd was die volledig terecht. Gelukkig is nu duidelijke progressie te zien. Laten we, Mannen, de stijgende lijn voortzetten!