C1 speelt gelijk in kraker tegen De Rijp

SV De Rijp C1 – EVC C1: 2-2

Op zaterdag 15 november was de kraker tussen De Rijp en EVC. Beide teams hadden evenveel punten en een gelijk doelsaldo. Bij winst zou een van de twee in het spoor blijven van koploper Ilpendam. Een grote aderlating was de hamstringblessure van goalgetter Aaron, de jongen in vorm. Zijn vervanger Twan Dijkhuizen van de D1 speelde in de tweede helft een prima pot als linksbuiten. Die plek was vrijgekomen omdat linksbuiten Semmi in de spits ging spelen. Eric stond in de eerste helft spits, maar zakte in de tweede helft een linie terug. Die aanpassing was nodig omdat EVC in de eerste helft helemaal niet in de wedstrijd zat. SV De Rijp speelde erg goed en kreeg binnen vijf minuten twee grote kansen. Onze jongens waren niet scherp. Veel foutieve passes, te weinig de ruimte gezocht, duels die verloren gingen: het was logisch dat De Rijp op voorsprong kwam.
Na rust kregen we een heel ander EVC te zien. Of het nu door de toespraak van de trainer of de wonderdrank van leider Ronald kwam, EVC speelde met meer passie en zette de tegenstander meer onder druk. Tekenend was dat Jan duels won met slidings en schouderduwen. Ook aanvaller Twan bracht nieuw elan door te jagen en snel te combineren. Semmi ging er ook veel meer voor.
Uit een strakke corner van Eric scoorde voorstopper Sam door de bal licht te raken waardoor deze in de zijkant van het doel plofte. Niet lang daarna zagen wij een weergaloos doelpunt. Van grote afstand poeierde Rowan de bal met dik negentig kilometer per uur in de rechterbovenhoek. EVC was aan de winnende hand. Maar toen Rowan een overtreding maakte kregen we een penalty tegen en moest Rowan tien minuten naar de kant. Werk aan de winkel voor keeper Sjors, die in de afgelopen zeven wedstrijden welgeteld drie keer heeft hoeven duiken. Met een mooie gestrekte duik stopte hij de penalty! Het was hem opgevallen dat de penaltynemer steeds naar de linkerhoek keek. ‘Ook zag ik dat hij rechtsbenig was, en rechtsbenigen schieten meestal in de linkerhoek’, verklaarde onze held na afloop. Sjors keerde de bal, maar in de rebound kreeg een speler opnieuw een grote kans om te scoren ware het niet dat Eric en Sjors zich als leeuwen voor de bal wierpen. Het bleef dus 1-2. Semmi kreeg nog een levensgrote kans op 1-3. Daarna gold de voetbalwet ‘gooi je de wedstrijd niet zelf op slot, dan valt hij aan de andere kant’. Dat was precies wat er gebeurde. In ‘blessuretijd’ kreeg De Rijp een vrije trap die fraai werd binnengeschoten. Het gelijkspel was gezien de verhouding de juiste uitslag. Veel scoren tegen Purmerland en ZOB, winnen van Beemster en we eindigen als tweede. Ilpendam zal niet snel punten verliezen namelijk.