EVC MC1 – Kadoelen MC1 4-2

Na onze eerste succesvolle wedstrijd vorige week tegen Marken, stond vandaag de wedstrijd gepland tegen Kadoelen. Nog nooit eerder tegen gespeeld, maar op papier gezien de stand en uitslagen van de Kadoelen tegen andere tegenstanders een partij die te winnen moet zijn. Zo begon de wedstrijd ook EVC moet altijd even zoeken en vond als snel het ritme om lekker te combineren en de bal rond te spelen. Zo belandde de bal bij Noah Suurmond trok de bal van links goed naar binnen, waar Henriette Veerman hem aannam en goed inschoot 1-0. Het zag er naar uit dat we deze wedstrijd wel meer van dat soort doelpunten konden verwachten. Wederom door een mooie combinatie vanaf het middenveld, werd Noah wederom de diepte ingestuurd, maar in plaats van een directe voorzet, omspeelde Noah een tegenstander en legde de bal breed op Henriette die zich vrij speelt en weer goed inschiet 2-0. De meiden raken op stoom en voelt het alsof er met 6 a 7-0 gewonnen gaat worden. Ook de 3-0 ging een mooie voorbereiding aan vooraf doordat Famke Noah met een dieptepass wegstuurt en Noah de bal in de loop inschiet . Prima doelpunt. En we zijn pas 25 minuten onderweg. Tijd om te rusten en de scheidsrechter die prima floot dacht zeker dat we MD meiden waren want hij floot 5 minuten te vroeg af. In de rust de meiden gecomplimenteerd op het spel tot nu toe, maar ook gevraagd wat ze er zelf van vonden, want de laatste 5 minuten zakten we ook een beetje weg. Unaniem waren we het erover eens dat er toch wel gretiger en feller gespeeld mocht gaan worden. Bij aanvang van de tweede helft was hetgeen gezegd was in de kleedkamer al snel vergeten, want de combinaties liepen niet meer en de tegenstander kreeg hierdoor meer grip op de wedstrijd. Verdedigend vielen er hier en daar wat gaten en het middenveld verzuimde mee te verdedigen. Dit resulteerde dan ook in een paar goede acties van Kadoelen waarbij Fenna een aantal keer getest werd, maar deze test glansrijk doorstond. Toch kon EVC niet voorkomen dat er in korte tijd de 3-1 en de 3-2 werd gescoord en Kadoelen voelde dat er m eer in zat. Met geknepen billen moesten we lijdzaam toezien hoe Kadoelen een aantal keer bij de gelijkmaker kwam, maar Fenna nu toch wel met een wakker geworden verdediging de boel achterin dicht hield. Het einde was ook nog niet in zicht, dus van de kant werden de dames vriendelijk doch met klem verzocht nu te gaan voetballen. Het voetbal kwam eigenlijk niet meer genoeg tot stand, op één actie na van Famke die een teruggelegde bal hard en goed inschoot 4-2. Dit was een opluchting en werd er korte tijd later afgefloten. In de kleedkamer nog een keer gevraagd wat ze van de wedstrijd vonden en waren de dames het eens dat het echte beter kon en moet…. En dat gaan ze volgende week bewijzen uit tegen WSV30. Dames gefeliciteerd met deze overwinning en ik blijf trots op jullie en vertrouw op jullie inzet..