EVC E1 verliest nipt van KSV E1

KSV E1 – EVC E1 (3-2, rust) 4-2 voor KSV E1

(292-8-2014, 2e bekerwedstrijd seizoen 2015-2016)

Op een fraaie zomerochtend vertrok een EVC E1-team naar ’t Kruis (bij Heerhugowaard) om daar de degens te kruisen met de E1 van de plaatselijke KSV. Roodgroen trad aan met: Patrick Wissels (k), Mika Heuser, Niek de Hoop, Koen Berends, Charlie Kuiper, Colin Molenaar, Gene Brandt, Sajad Rahimzadeh, Daoud Ikhlifen, Bink Mulder.
Deze tweede bekerwedstrijd werd gespeeld op een gewoon grasveld. Omdat het geregend had was de gedachte dat het een snel veld zou zijn. Dat bleek niet te kloppen: het veld was stroef en daardoor moest harder gepasst worden.
KSV E1 had zijn 1e bekerwedstrijd ook ruim verloren (0-13) van Holandia E1 en het lag enigszins in de verwachting dat beide teams aan elkaar gewaagd zouden zijn.
Dat bleek aardig te kloppen. De ploegen werkten hard voor hun centen maar de opbrengst was vooralsnog gering. Het was lastig voetballen op dit stroeve veld. Er moest een misstrap in de EVC-defensie aan te pas komen om de score te openen (1-0). Vervolgens liet Sajad zijn bescheidenheid vallen en schoot hij van afstand raak (1-1). KSV was ietsje beter en had de beschikking over een schutter en die …. werd niets in de weg gelegd (2-1). In de drukte van de 16 was het moeilijk om tot een schot te komen maar van verre was er meer kans. Blade had dit goed begrepen en pegelde van afstand raak (2-2). Nog voor de thee was Roodgroen veel te aardig (“loopt u gerust door”) en dat was een kolfje naar de hand van de KSV-schutter (3-2).
In de rust werd vooral benadrukt dat er maar één bal op het veld is: die bal moet van EVC zijn. Geen bescheidenheid maar DURF. De bal willen hebben, de duels willen winnen. In Helft Twee had EVC dat veel beter begrepen. Het team toonde nu meer initiatief en voetbalde beter dan KSV: vrijwel de gehele 2e helft. Scoren bleek echter een probleem. KSV wist wel één keer te doelpunten, beetje schlemielig, maar toch, en zo kwam de stand op 4-2. Dat was ook de eindstand.
Kortom: voor de pauze waren we te aardig, na de thee is er veel beter gevoetbald mede omdat er nu initiatief genomen werd. Neem dat mee naar de volgende wedstrijden, Mannen!
Volgende week spelen we uit tegen Hollandia E1:dat wordt een heel harde dobber! Bereid je goed voor! Heel veel succes en plezier!

Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …