EVC MB1-Purmerend MB2

Omdat Blessuregolf United MB1 tegen Purmerend MB2 kon profiteren van het feit dat de MC1 was afgelast, hadden, Roos, Nora, Femke, Britt, de voorzichtig in de tweede helft beginnende Elise, Nina, Jamie, Annemijn, Daphne en de twee Kimmen alle baat bij de versterking van Fenna, Femke & Noah uit de mc1 en Fay (vanwege problemen tijdens de wedstrijd) uit de md1. Gestart werd met de eigen dames op een uitgeslapen Annemijn (vanwege een nog te nuttigen ontbijt uit de kantine) en Elise (omdat de trainer dat nog niet aandurfde). Vandaar dat op het laatste moment Noah werd verzocht als rechtsbuiten te acteren.
De eerste 10 minuten werden met hangen en wurgen doorstaan. Het was niet al te fraai om te aanschouwen. Doch daarna greep EVC het overwicht wat niet veel later resulteerde in een diepe bal op links, die Kim op snelheid mee zou nemen en van een meter of 7 van de achterlijn ter hoogte van de 16 meter hoog boven de op dat moment nog onzekere keepster van Purmerend in het doel schoot. EVC bleef kansen krijgen en creëren, maar wist niet alles te verzilveren. Halverwege de eerste helft kwam Daphne oog in oog met de Purmerendse keepster en ronde beheerst af met een bekeken tikje rechts in het doel. 2-0.
De wedstrijd kreeg toch een rare wending. Purmerend zou met een zondagsschot van af een meter of twintig Fenna compleet verassen; blijkbaar wist de tegenwind de bal moeilijk taxeerbaar te maken en tastte ze mis. 2-1. En toen werd het lastig. EVC kwam niet meer uit de verdediging en zowaar rolde er na niet adequaat ingrijpen nog een bal over de doellijn. Gelukkig voor ons werd in de drukte, waaruit dit potentiële doelpunt ontstond, buitenspel geconstateerd. Het duurde tot in de laatste 5 minuten aleer we weer gevaarlijk op hun helft werden; het mocht echter niet tot doelpunten leiden.
De tweede helft (met in de voorhoede Fay, Noah & Annemijn en op de middenmid positie Femke en op rechtsback Elise) werd stormachtig begonnen, misschien door de jeugdige inzet, en kwam Purmerend niet meer uit de verdediging. Annemijn zou na drie goede pogingen de vierde bal voor haar voeten verzilveren. In een drukke 16 waar de bal alle kanten op flipperde zou zij met een ferme knal dit gefriemel op de juiste manier beëindigen. Niet veel later raakte Noah de bal lekker vol met haar goede linker voet en tekende de 4-1 aan.
Daarna werden de mc & md meiden gewisseld en waren vooral Nina en Daphne voorin mooie aan het combineren. Maar het algehele niveau zakte langzaam in. Er werd bij balbezit en niets aan de hand weer blind van de linksbuiten positie naar binnen gespeeld pal in de voeten van de middenvelder van Purmerend die daarmee de aanval inluidde, die de einduitslag op 4-2 liet eindigen.