17-10: LSVV B1 – EVC B1 2-8 (0-6)

Vandaag de uitwedstrijd in Zuid-Schardwoude tegen de B1 van de Langedijker Sport Vereniging Voorwaarts, oftewel LSVV. Met een prachtig geleden hoofdveld achter de kerk, waar het echte gras inmiddels ook is vervangen door kunstgras. Een beetje rommelige week in de aanloop naar deze wedstrijd, want een aantal spelers kon niet trainen vanwege een excursie met school. Bovendien was Eric Tol geblesseerd en kon hij helaas niet spelen. Daarom gingen Laurens de Jong en Max Veerman van de B2 mee.

LSVV

Tegenstander LSVV B1 had nog geen punten. Dat zegt op voorhand niets, maar als snel in de eerste helft werd duidelijk dat EVC een maatje of wat te groot was voor dit LSVV. Na 10 minuten opende Aron Lacunes de score (0-1) en die werd met de regelmaat van de klok verder opgevoerd. Brian Rossenaar zorgde voor de 0-2, na een voorzet van Azedinne Sout. Nog geen 5 minuten later kopte Daniël Kemper een hoekschop van Brian binnen (0-3), terwijl LSVV nog aan het discussiëren was over een vermeende achterbal. De 0-4 kwam op naam van Johnny Latdorp en vervolgens prikte Aaron de 0-5 tegen de touwen. De 0-6 kwam op naam van een LSVV-verdediger die een mooie actie en voorzet van Aaron verzilverde met een eigen doelpunt. Met dank aan onze prima achterhoede had doelman Mike van Wees de eerste helft een snipperdag kunnen nemen, er kwam geen bal op doel. Slaan we de rust over en voetballen we nog 40 minuten door, dan komt er waarschijnlijk 0-10 op het scorebord te staan. Dat was helaas nu niet het geval.

EVC deed het de tweede helft heel rustig aan en van enige samenspel was amper nog sprake. Veel te veel lopen met de bal en veel te weinig overspelen. LSVV kon zowaar nog iets terug doen. Eerst een prachtig afstandsschot dat zo de kruising in vloog, 1-6. Vanaf de aftrap zorgde Brian weer voor een marge van 6, door de 1-7 in de verre hoek binnen te schieten. Maar nog geen 10 minuten later volgde een volgend ‘doelpunt van de week’ van een LSVV-speler die de bal van een meter of 30 ineens op zijn schoen nam. Hoog in de bovenhoek buiten bereik van Mike vloog deze binnen, 2-7. Het slotakkoord kwam van EVC. Max bekroonde een goede invalbeurt met een doelpunt na goed doorjagen op de doelman van LSVV, 2-8. Dit was tevens de eindstand.

Met deze overwinning doe we prima mee in de 1e klasse. Komende zaterdag is er geen competitievoetbal, maar spelen we een oefenwedstrijd in Wormer tegen WSV’30 B1. Ook een 1e klasser, maar dan in een andere poule. Veel succes!