EVC JO9-1 boekt eerste zege in de 1e klasse

KFC JO9-2 – EVC JO9-1 3-5 (1-3) 21-4-2018

Vorige week haalden onze mannen het 1e punt tegen Always Forward.JO9-2 in deze voorjaar competitie in de 1e klasse. Na een ruststand van 3-1 door doelpunten van Yannick Lars en Bram konden we jammer genoeg de voorsprong niet vasthouden in de 2e helft. en werd eindstand 3-3 Vermeld dient te worden dat keeper Steven met een paar fraaie reddingen ons in de wedstrijd hield.

Op een vroege ochtend gingen we onder ideale omstandigheden richting Koog a/d Zaan om tegen KFC JO9-2 te spelen. We mochten op een vrij nieuw kunstgras spelen. Na een peptalk van coach Wilco begonnen de volgende spelers in de basis: Yannick op doel, achter Tijn Lars en Casper en voorin Tygo en Bram. Steven en Tijl stonden in de wissel. EVC begon goed en kreeg een aantal mogelijkheden, nog zonder resultaat. Aan de andere kant probeerde KFC onze verdediging onder druk te zetten, maar EVC gaf geen krimp, als de bal bij ons doel in de beurt kwam stond Yannick paraat om in te grijpen. Uit het niets kwam de 0-1 op bord door Steven die de bal vanaf links de bal inschoot. Even later glipte Tijl door de verdediging van KFC en tikte de bal in de hoek 0-2. Vlak voor de time-out maakte Bram de 0-3. In de time-out werd aangegeven scherp te blijven, maar KFC zette aan en EVC was minder geconcentreerd. Er kwamen wat mogelijkheden die naast of over gingen. Yannick keepte een uitstekende wedstrijd en verwerkte de ballen die bij hem in de beurt kwam prima. Vlak voor de pauze was hij toch kansloos op een schot van zijn naamgenoot van KFC.
De ruststand was net als vorige week 3-1 in het voordeel van EVC. We bleven bij het veld om te genieten van een verdiend bekertje limonade.

KFC was gebrand om terug te komen in de 2e helft en dat deden ze ook. EVC werd terug gedrongen en we kwamen er bijna niet meer uit in het 1e gedeelte van de 2e helft. Heel veel uitgespeelde kansen kreeg KFC niet maar Yannick was toch kansloos op een schot in de kruising
2-3. Vlak voor de time-out kwam KFC langszij. Coach Wilco zette de mannen op scherp voor de laatste 10 minuten en dat had zijn uitwerking. Er werd feller en beter gespeeld en Lars zag zijn kans schoon en schoot de bal van afstand in het doel. Even later scoorde Steven zijn 2e doelpunt en was het verzet van KFC gebroken. De eindstand was 3-5 Voor EVC. Een mooie overwinning, dat smaakt naar meer. Volgende week uit tegen De Spartanen in Wognum.