DRIE TALENTVOLLE MEIDEN ZOEKEN HET HOGEROP

Tot mijn spijt, maar toch ook weer iets om trots op te zijn, vertrekken drie grote talenten uit de meidenafdeling van EVC naar clubs die op beduidend hoger niveau actief zijn. Dit zijn Famke Stuijt, Faye Suurmond en keepster Tessa de Jong. Deze meiden hebben proeftrainingen gehad bij deze clubs en laten zien dat zij een aanvulling cq. meerwaarde zijn voor het team.

Tessa de Jong gaat als talentvol keepster haar geluk beproeven bij Fortuna Wormerveer. Als klein meisje begon zij met voetballen in seizoen 2013-2014 in de ME1. Als veldspeelster was zij al redelijk groot, sterk en talentvol en dat leverde haar enkele invalbeurten bij de MC1 op.
Ook bleek zij een groot talent als keepster te zijn. En dat werd zij dan ook in het volgende seizoen in de MD2. Maar als de stand het toeliet mocht ze ook af en toe voetballen en wist toch mooi 6 treffers op haar naam te zetten. En ook toen mocht zij als speelster of als keepster af en toe invallen bij de MC1.
In seizoen 2015-2016 kwam zij vast in de MC1, maar er was daar al een keepster. Dit deerde haar niet, want gedeeltelijk keepen en gedeeltelijk voetballen vond ze prima. En als speelster trof zij dan ook weer 11 maal het net. Ook werd zij soms als invalster bij de MB1 ingezet.
In het afgelopen seizoen was zij de vaste keepster van de MO15-1. Zij wist zelfs 1 doelpunt te scoren en was een belangrijke schakel in het voorjaars kampioenschap. Ook mocht zij als verdienstelijk verdedigster regelmatig invallen bij de MO19-1.
Met dank aan de EVC keeperstrainers en de keepersschool is Tessa een zeer goede keepster geworden en zal met haar fanatisme alles proberen om bij Fortuna Wormerveer te slagen. En ik ben er van overtuigd dat het haar gaat lukken.

Famke Stuijt gaat haar geluk beproeven bij Buitenveldert. Zij is heel jong begonnen met voetballen in een jongensteam, waarin nog twee meiden speelden. Dit heeft ze een aantal jaren volgehouden. In seizoen 2014-2015 speelde ze in de D2 en werd soms als invalster gevraagd bij de MD1 en MD2. Bij elkaar opgeteld wist zij in beide teams 10 keer tot scoren te komen. Dit beviel haar zo goed dat zij dan toch de stap naar de meidenafdeling nam.
Als middenvelder bleek ze een grote vinger in de pap te hebben in de MC1 in seizoen 2015-2016. Met vele assists en nog veel meer doelpunten, maar liefst 33, stuwde zij het team naar een mooie derde plaats in het najaar en tweede plaats in het voorjaar. En ook als invalster bij de MB1 trof zij 4 keer het vijandelijke doel.
In het afgelopen seizoen speelde ze als jongeling sterke partijen in de MO19-1. In een 1.4.4.2. opstelling was zij, afwisselend als verdedigende en aanvallende middenvelder, van grote waarde. Sterk in de duels, prachtige passing, mooie individuele acties en door de trainer gebombardeerd tot penalty en vrije trappen koningin. Er werd met dit jonge team uitstekend meegedaan voor het kampioenschap (helaas niet gered) en daarbij werd zij topscoorder met 21 voltreffers. Ook als invalster bij de MO15-1 wist zij 9 maal de keepster te passeren. En zelfs als invalster bij de VR1 niet ten onder gaan en ook nog een prachtige goal scoren, was nog eens het bewijs van haar kunnen.
Met dank aan haar trainers bij de jongens en haar enorme drive om te leren in de MO19-1, met meerdere behoorlijke speelsters om haar heen, is Famke uitgegroeid tot een stabiele middenvelder, die eigenlijk op meerdere plaatsen inzetbaar is, en kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat zij het gaat redden bij Buitenveldert.

Faye Suurmond gaat ook haar geluk beproeven bij Buitenveldert. Als klein meisje begon zij op half veld met wat andere meiden. Alleen was zij zo fanatiek dat ze boos werd als het team verloor en als de bal van haar werd afgepakt. Dit hield in dat ze het voetballen voor gezien hield, maar dat duurde niet lang. In seizoen 2014-2015 werd zij weer lid en kwam in de MD2. Daarin scoorde zij 12 keer en als invalster in de MD1 vond zij ook 1 maal het net.
Het seizoen erop was zij, met het ongelofelijke aantal van 52 doelpunten, de grote motor in het najaars en voorjaars kampioenschap van de MD1. En af en toe even invallen in de MC1 leverde nog eens 3 goals op. Zelfs in de MB1 mocht zij haar opwachting maken.
Om nog beter en sterker te worden besloot zij om dit seizoen in de JO13-1 te gaan spelen. Door diverse omstandigheden was zij in de winterstop klaar met dit jongensteam en werd, op eigen verzoek, hartelijk ontvangen in de MO19-1. Deze trainer kon, mede door vele blessures, nog wel een jong en fanatiek talentje gebruiken. Fysiek was het soms zwaar, maar voetballend ging het prima, getuige de 4 doelpunten en de vele assists. En ook wist zij, als invalster, met 10 rake knallen een grote bijdrage te leveren aan het voorjaars kampioenschap van de MO15-1.
Met dank aan haar trainers, haar motivatie en talent, heeft Faye het in zich om het bij Buitenveldert te gaan redden, schat ik zo in.

Helaas gaan diverse andere speelsters EVC ook verlaten. Dat heeft met verschillende redenen te maken : werk, studie, stage, leeftijd, zwangerschap, een andere hobby, een andere club enzovoorts. Hierbij even de namen van de meiden die in al die jaren een zeer welkome bijdrage aan het dames en meidenvoetbal hebben geleverd.
Viola Everaars, Annet Steinhauzer, Suze Schouten-Tessel, Kelly Groot, Joyce Duif, Sabine Boom, Iris Taam, Femke Wijnandts, Jamy Haselager, Daphne de Groot, Charlotte Bakker, Chelsea Jonker, Anne Klouwer. En wellicht ben ik er hier en daar een paar vergeten, maar dat zijn speelsters die slechts kort bij ons hebben gespeeld, of afgelopen seizoen weer zijn begonnen en nu alweer gaan stoppen, of ons door omstandigheden tijdelijk gaan verlaten.

Bij deze wens ik alle dames en meiden veel succes bij hun nieuwe club of met het andere wat ze dan ook gaan doen. En ik hoop dat de twee tijdelijke stoppers (zwanger en looptraining voor school) ook weer bij ons aan gaan sluiten en hierbij wil ik alle meiden laten weten dat ze altijd weer van harte welkom zijn bij onze club.
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …