‘Bedrijfsuitjes’ EVC E1 en E2

De Mannen van EVC E2 gaven een fraai voorbeeld in het kader van de teambuilding. Onder leiding van coach Marcel Tierolf zijn zij vorig weekend naar Monkeytown geweest waar de Mannen twee potjes lasergame hebben gedaan en lekker hebben gespeeld. Uitgerust door de vermoeidheid (…) werd het uitje afgesloten met een superlekkere patatmaaltijd!
Het was een zeer geslaagde dag. Marcel, een prachtig initiatief, helemaal goed! Hartstikke bedankt!

De E1 was gisteren vrij aangezien de KNVB het programma voor de derde fase van de competitie nog niet bepaald had.
Op vrijdagmiddag werd er pittig getraind door de E1. Vijf kwartier 3 tegen 3 hakt er in. Zaterdagochtend was er hierdoor ruimte om eens een andere club te bezoeken. Al vroeg vertrokken we naar De Toekomst om de jeugd van AJAX aan het werk te zien en met name de oud-EVC’ers Calvin Raatsie en Tom de Graaff.

DSC02842

Eerst keken we naar AJAX D2 tegen FC Twente D2. Tom speelde niet vanwege het roulatiesysteem maar hij trainde wel en dus gingen we ook bij Tom een kijkje nemen. In

de wedstrijd viel op de enorme strijd in de duels, de acties die gemaakt werden, met name door AJAX, en het sterke samenspel van FC Twente. Snelheid, over de bal heen kijken, een voorbeweging, het lichaam indraaien in de richting waar je heen wil, de aanname (!) en …. elkaar coachen! Tom speelde partijtjes 3 tegen 3 (hé, waar kennen we dat van?) maar wel inclusief de keepers. Pittig want er is dan geen gelegenheid om je te verschuilen. Je moet in actie komen en blijven. Heel belangrijk: de omschakeling. Tom moest vol aan de bak want om de 15-20 seconden kreeg hij een schot te verwerken. Mooi om te zien! Die training was op een klein veldje waar ook een atletiekgedeelte is met een heuvel waar tegenop gesprint kan worden. Daarna keken we een helft naar AJAX C2 (1e-jaars) – DCG C1 (2e-jaars). AJAX was het veel betere team en dat betekende dat Calvin eigenlijk speelde als laatste man. Elke terugspeelbal moest hij met de voet verwerken: met links en met rechts. Naar de backs,naar de laatste man maar ook naar de middenvelders, centraal en aan de zijlijn. Hele strakke passes, veelal over de grond maar ook door de lucht. Ook dit was mooi om te zien. Vooraf hadden we de Mannen van de E1 aangegeven vooral te letten op de spelers die op hun positie speelden om daar zoveel mogelijk van te kunnen opsteken. Het was een zeer leerzame ochtend voor de spelers maar ook voor de coaches/begeleiders Robert Heuser en Jan van de Nes. In de kantine kregen de mannen koek en frisdrank. Niek was onder de indruk … zelfs van de wc’s …. Maar indrukwekkender was natuurlijk de enorme opblaashal waar een compleet voetbalveld in ligt. Als we daar toch eens een oefenwedstrijd zouden kunnen spelen … In de EVC-kantine sloten we de ochtend/middag af met een bakje patat. Aan de reacties te horen vond iedereen het een hartstikke leuke uitstap. Ik kan dat alleen maar beamen. Robert, dank voor alle goede zorgen en voor de medebegeleiding.

Jan van de Nes

DSC02852 DSC02849 DSC02847 DSC02846

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …