EVC F5 4e op toernoo bij WMC

EVC F5 op Kick van Zutphen Toernooi Heerhugowaard 26-3-2016

Het was nog koud op de vroege zaterdagochtend, maar onze kanjers hadden er zin in om hun 1e toernooi te spelen. Zonder Ben, Tijl en Fortuna en met invallers Steven en Jayden gingen we op weg richting WMC in Heerhugowaard. Na een reis door de Westfriese Polder kwamen we ruim op tijd aan. Alle tijd om rustig om te kleden en warm te worden voor de 1e wedstrijd.

Deze ging tegen WMC F2, een team met o.a. 3 grote meisjes die heel goed konden voetballen. We verdedigden goed onder leiding van doelman Jayden, maar uit een mooie aanval via onze linkerkant kon een van de meisjes de 1-0 binnen tikken. Iedere wedstrijd duurde 15 minuten dus er was weining tijd over, maar vlak voor tijd was het Yannick die de 1-1 maakte. Later bleek dat wij de enige team waren die niet verloren van WMC F2. Het weer werd steeds vriendelijker en de sfeer op het sportpark was gezellig. De 2e wedstrijd ging tegen SV de Rijp F6, hierover kunnen we kort zijn, het zonnetje bleek geen goede invloed op onze boys te hebben, want de Rijp won probleemloos met 3-0.

De volgende partij was tegen Reiger Boys F10. De coaches vroegen aan de spelers waarom het niet goed ging tegen de Rijp, het eenluidige antwoord was de inzet. De inzet ontbrak zeker niet tegen Reiger Boys, het werden 15 zenuwslopende minuten met 2 gelijkwaardige teams, Reiger Boys was iets gelukkiger, want de keeper of de paal hielden EVC van het scoren af, aan de andere kant viel het doelpunt wel 1-0.

De laatste wedstrijd was tegen WMC F3, een team dat net als ons uit de mini’s is geformeerd. Iedereen was gebrand om te winnen, er kwamen vele kansen maar de grote keepster van WMC hield veel tegen. Gelukkig was topschutter Yannick scherp in deze wedstrijd en scoorde 3x, zodat de laatste wedstrijd met 3-0 werd gewonnen.

Jayden, Lars, Steven, Finn, Casper, Yannick, Julian, Ayoub en Bram haalden de 4e plek tegen 3 ploegen die minimaal een klasse hoger speelde. Ouders weer bedankt voor het vervoer en voor de gezelligheid.

Volgende week begint de competitie weer met de lastige uitwedstrijd tegen FC Weesp F9.