25-9: Assendelft JO19-1 – EVC JO19-1 (zon) 5-3 (3-3)

Door een collectieve off-day heeft EVC JO19-1 verloren van laagvlieger Assendelft. Natuurlijk had onze tegenstander de beschikking over een twee hele snelle buitenspelers én een goede doelman, maar dan nog hadden wij deze wedstrijd (dik) moeten winnen. Nadat we al een aantal goede kansen hadden gemist was het uiteindelijk Brian Rossenaar na een kwartier uit een pass van Eric Tol de 0-1 scoorde. Voorsprong uitbouwen dachten wij nog langs de kant, maar tien minuten later was de stand 3-1. We gaven onze tegenstander veel te veel ruimte en de doelpunten vielen kinderlijk eenvoudig. Nu was de tweede goal ook een meter of 10 buitenspel, maar de clubscheidsrechter vond dat de EVC-grensrechter te laat vlagde terwijl de regel zo is dat je pas buitenspel staat als je de bal aanneemt. Nog voor de rust stelde EVC orde op zaken. Eerst schoot Brian na voorbereidend werk van Aaron Lacunes de 3-2 binnen. Daarna volgde een wereldgoal van Mitchell Rossenaar die van een meter of 35 de bal strak in de kruising schoot, 3-3.

In de tweede helft voetbalde EVC helemaal tegen zichzelf en zat het er geen moment meer in dat wij deze wedstrijd nog zouden winnen. Dan maar gelijk spelen, maar zelfs dat lukt niet. Kinderlijk eenvoudig viel de 4-3 en daarna hadden we nog de pech die bij zo’n duel hoort. Invaller Kike Kraai Miedema raakte met een mooi schot de lat en de inzet van Brian ging via de binnenkant van de paal het veld weer in. Op de counter scoorde Assendelft ook nog de 5-3, maar die was voor de statistieken. Snel vergeten, volgende week thuis tegen FC Uitgeest JO19-2. Veel succes!