MO19-1 START MET ZEGE IN BEKERPOULE

DEM MO19-1 – EVC MO19-1 1-7 (1-5)

Dat zou wat worden. Slechts dertien speelsters beschikbaar vandaag, waarvan twee niet 100% fit, de kermis in de benen en slechts twee trainingen achter de rug. Daar komt nog bij dat EVC met een naar verhouding zeer jong team gaat spelen in een fysiek sterke A junioren competitie. Ook een aantal speelsters moeten nog wennen aan elkaar, want het team bestaat uit de overgebleven meiden uit de MB1, aangevuld met een jonge VR1 speelster en drie grote talenten, waaronder de keepster, uit de MC1. Ook een andere trainer/coach met andere oefenvormen, opstellingen en coaching zorgt voor enige aanpassingen. Maar het zou allemaal zeer positief uitvallen.
Het werd een echt meiden en dames reisje naar Beverwijk, want alle supporters/chauffeurs waren moeders. Zelfs leider Gertjan Nordmann was afwezig. De trainer voelde zich echter als een vis in het water met al deze dames, maar halverwege de eerste helft kwam ook familie Suurmond het terrein op wandelen en nam vader Peter de grensrechtersvlag over van moeder Saskia de Groot (waarvoor zeer veel dank allebei).
De strijd was nog maar enkele minuten oud, of captain Nina de Groot wist met een schot vanaf randje zestien de keepster te verschalken, 0-1. Na dik een kwartier wist de linksbuiten van DEM door te breken en met een keihard schot de onderkant van de lat te treffen. Het leder stuiterde het veld weer in en helaas was een speelster van DEM eerder bij de bal dan een Edamse verdedigster en de volgende inzet was niet meer te keren voor keepster Fenna Swier, 1-1. Na een klein half uur zette wederom Nina EVC weer op voorsprong, 1-2. De inzet was uitstekend, het voetbalspel vaak oogstrelend en het zelfvertrouwen nam toe. Dit leidde luttele minuten later tot de 1-3 van Famke Stuijt. En door zeer sterk en geconcentreerd verdedigen en opbouwen van Roos Nordmann, Iris Taam, Femke Wijnandts en Nora Kramer wist de thuisclub tot weinig kansen te komen. Met nog zeven minuten te gaan voor de thee wees de foutloos fluitende arbiter naar de stip vanwege een handsbal in het Beverwijkse strafschopgebied. De trainer heeft Famke aangewezen als eerste penalty nemer, dus de jongste van het stel nam haar verantwoording en schoot gedecideerd raak. Maar de zeer gretige Irene Tol was te vroeg ingelopen en dus moest de penalty opnieuw genomen worden. De druk op ons jonge talent werd hierdoor nog groter, maar wederom schoot zij onberispelijk raak, 1-4. In de slotseconden van de eerste helft stuurde Irene met een geweldige pass Noah Suurmond in de diepte en met een prachtig schot in de lange hoek werd de ruststand nog mooier, 1-5.
Ook in de tweede helft was EVC de bovenliggende partij en dat leverde al snel het volgende doelpunt op. Met een onwaarschijnlijke solo passeerde Nina vier verdedigsters en met een simpele voetbeweging ook nog eens de keepster, 1-6. Maar de vermoeidheid sloeg toe en dat leidde af en toe tot slordig balverlies, waardoor DEM een paar snelle aanvallen kon opzetten. Met knieklachten moest Iris de strijd staken en door een gebrek aan verdedigsters op de reservebank werd Irene naar achteren gedirigeerd. Ook nu bleef de defensie als een huis staan. Slechts tweemaal kon DEM een doelpoging wagen, maar Fenna redde even zo vaak prima. Ook Kim Uijlenhoed moest met rugklachten het strijdtoneel verlaten, dus moesten de overige speelsters het tot de 90e minuut vol zien te houden. De aanval bleef echter veelvuldig gezocht worden en dat resulteerde in de laatste treffer van dit beker poule duel. Met een diagonale dreun vanaf links liet Noah de keepster kansloos, 1-7. De uitslag had in de dubbele cijfers kunnen lopen, maar pech in de afronding speelde een grote rol bij de voor de rest prima spelende Kim Bakker. En ook over rechts werd het net niet meer gevonden, want het vizier van de ook goed spelende Annemijn Westerneng stond niet op scherp toen zij een aantal keer op haar wenken bediend werd met slimme passes van de sterk in haar positie spelende Daphne de Groot.
Het deerde de zo trots als een aap zijnde trainer niet. Er was op een prima manier gewonnen en wie er scoort zal hem een worst zijn. Het was genieten geblazen. Ga zo door toppers.
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …