EVC MO11-1 besluit seizoen met thriller

Twee onverwachte opponenten voor EVC MO11-1 in de laatste wedstrijd van de competitie: tropische warmte en een sterke tegenstander. De wedstrijd tegen ZOB werd op een doordeweekse avond gespeeld omdat zaterdag al een toernooi op het programma staat. Het was die woensdag bijzonder warm voor de tijd van het jaar. Sommige speelsters hadden eerder die middag een duik genomen. Daardoor waren ze in het veld moe en suffig, en leden ze veel onnodig balverlies. De eerste echte doelkans was dan ook voor ZOB. Gelukkig stond de paal in de weg. Geleidelijk kreeg EVC ook meer kansen, al stuitte spits Sophie Lefebvre telkens op de Beemster verdediging. Hoewel ook de meiden van ZOB met rode konen over het veld dwarrelden, leek ZOB scherper dan EVC. Met een catenaccio-achtige tactiek stoven ze telkens naar voren, vooral over de vleugels. Dat gebeurde met een snelheid die het middenveld met Romaissa Boumhidi en Indy Collet in verwarring bracht. Achterin hielden Sara Nabili en Sanne Laan het hoofd koel – gezien de omstandigheden een hele prestatie. Zo was het eerste kwartier een wake-up call voor EVC. Na het plotselinge doelpunt van Sophie Lefebvre konden ze even opgelucht ademhalen (0-1). Het kwam het spel van EVC ten goede, al liet ZOB zich niet uit het veld slaan. Zo doken ze regelmatig op in ons doelgebied en belandde een knap schot maar net op de lat. Met het invallen van Dikra Rezzak kwam er meer vaart in het spel. Niet dat haar pegels op het doel zich direct uitbetaalden. Ook Lisa van der Meer en Maren van der Broek waren niet helemaal zichzelf, hoewel ze zich voortdurend in het strafschopgebied van de tegenstander ophielden. Dat ZOB op slag van rust 1-1 maakte, was dan ook te verwachten.
In de tweede helft leek ZOB iets in te zakken en kwam er meer ruimte voor EVC. Maar ook EVC moest zich na elke spurt herpakken – van hun gebruikelijke conditie was door de warmte weinig te merken. Met de 1-2 maakte Sophie Lefebvre eerdere missers helemaal goed. Toch was het nog geen zekere winst. Ook ZOB kreeg kansen, maar die gingen er niet in: bal voorlangs, op de lijn weggehaald, zelfs een schot op de kruising in de stijl van Donny van de Beek in de wedstrijd Olympique Lyon – Ajax. Katie Zwarthoed was mede debet aan het gebrek aan succes van ZOB: de keepster was opnieuw goed in vorm. Aan de andere kant kreeg Dikra Rezzak nog enkele doelkansen, maar die gingen over of rakelings naast. Ook Asmae Nabili, die weer tal van fraaie dribbels liet zien, wist geen doel te treffen. De bevrijding kwam vlak voor het einde, toen een bal uit een kluts over de doellijn vloog (1-3). Zo kwam EVC met de schrik vrij en kon het de bidons nog maar eens bijvullen.

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …