Laatste thuiswedstrijd van EVC E1 resulteert in prima teamoverwinning!

Dit jaar hebben de vele toeschouwers de mannen van de E1 niet vaak op de Edamse velden kunnen bewonderen. Door een ongelukkige planning van de KNVB heeft de E1 in alle drie de fases en de beker competitie meer uitwedstrijden gespeeld als thuiswedstrijden. Vandaag speelden zij echter weer eens thuis en was er de lastige wedstrijd tegen Always Forward E2. Met een koele bries afgewisseld door een mager lentezonnetje betraden de spelers het A veld: Patrick (k), Niek, Mika, Koen, Binck, Collin, Charlie, Daoud en Gene werden bijgestaan door Thijmen Bernhard die wilde invallen omdat Sajad Rahimzadeh internationale verplichtingen had in Duitsland en de E2 spelers niet beschikbaar waren in verband met hun jacht op de titel. Thijmen nogmaals bedankt!

In de voorgaande wedstrijden werden de toeschouwers en de begeleiding nog wel eens geconfronteerd met een minder begin, maar vandaag besloten de spelers van EVC E1 vanaf de eerste minuut om te laten zien dat zij de baas waren in Edam. Er ontvouwde zich een open wedstrijd voor de vele aanwezige ouders, die een beschut plekje hadden gezocht op de Cor van de Nes tribune (jawel familie van onze hoofdtrainer, die genoot van een welverdiend snipper weekend!). De middenvelders Collin en Binck werkten enorm hard om de aansluiting tussen verdediging en aanval steeds te voorzien van de juiste verdedigende en aanvallende impulsen. De dit jaar zeer goed functionerende verdediging met laatste man Niek en de beide vleugelverdedigers Mika en Koen, lieten zien dat de tegenstander van goeden huize moest komen. Toch was er een momentje van te wild verdedigen waardoor Always Forward ruim baan kreeg en deze mogelijkheid direct verzilverde: 0-1. EVC liet het er niet bij zitten en het was vleugelaanvaller Charlie die na een mooie combinatie Gene in staat stelde om binnen enkele minuten de 1-1 te scoren. Met deze stand werd de rust gehaald. De interim coaches Hans en Robert hebben de spelers er op attent gemaakt dat deze wedstrijd nog lang niet gespeeld was en dat er in de 2e helft niet alleen hard gewerkt moest worden, maar dat de E1 ook iets slimmer moest spelen om te kunnen winnen. In de 2e helft was het wederom een lust voor het oog om twee teams vol voor de overwinning te zien strijden. Na een goede combinatie aan de rechterkant, lukte het de hard werkende spits Daoud om de bal in de kluts terug te leggen op Thijmen. De invaller bedacht zich geen moment en schoot van dichtbij binnen: 2-1. Always Forward zag dat EVC de bovenliggende partij aan het worden was en besloot om nog meer strijd te gaan leveren. Linksback Koen had een lastige ochtend tegen de snelle rechtsbuiten van Always Forward die en aantal maal een halve voorzet kon geven. Gelukkig kan EVC beschikken over een uiterst betrouwbare doelman: Patrick Wissels. Met enkele fraaie reddingen zorgde hij er voor dat de 2-1 stand behouden bleef. EVC bleef zoeken naar de mogelijkheden en ongeveer 10 minuten voor het einde van deze boeiende wedstrijd kreeg EVC een vrije trap van de uitstekend leidende scheidsrechter Schut. Na kort beraad besloot Charlie Kuiper de bal met ongekende precisie tussen de kruising en de onderkant van de lat in de goal te deponeren. Een fantastische vrije trap die een golf van gejuich deed losbarsten op de tribune. Dit was wat de Edamse toeschouwers te weinig hebben mogen zien dit jaar, maar was het wachten meer dan waard. Een wonderschoon doelpunt en een voor iedere meter strijdend rood-groen, maar er waren nog enkele minuten te spelen. EVC E1 bleef echter beheerst voetballen en liet zien toch over ‘voetbalgogme’ te beschikken door de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen. Mannen jullie hebben als team een uitstekende en leuke wedstrijd gespeeld die spannend was van de eerste tot en met de laatste minuut. Ook een compliment aan Always Forward dat ondanks de stand steeds probeerde om voetballend het verschil te maken. Nu de inzet en strijd vanaf de eerste minuut aanwezig was, verwachten we dit in de laatste competitiewedstrijd ook van jullie. Dan kan EVC met een terechte tweede plaats deze competitie in stijl beëindigen.