MB1 WINT LAATSTE WEDSTRIJD NAJAARSCOMPETITIE

EVC MB1 – PURMERLAND MB1 4-0 (2-0)

Zonder de gestopte keepster Bobby van Wordragen en de nog steeds geblesseerde Iris Taam en Sam Hennis, speelde EVC haar laatste wedstrijd van de najaarscompetitie thuis op het A veld. Bij een overwinning zouden wij over directe tegenstander Purmerland heen klimmen en op de 4e plaats eindigen. Slechts 1 punt achter de nummers 2 en 3. Coach Vinzent Nieuwenhuizen had weer een opstelling uit de hoge hoed getoverd en met grotendeels keurig combinatiespel wisten onze meiden vele aanvallen op te zetten en tot kansen te komen. Maar ook de gasten plaatsen enkele tegenstoten. Deze werden echter onschadelijk gemaakt door onze defensie met Roos Nordmann, Britt Ooms, Nora Kramer en Elise Dompeling. In het begin zat het even niet mee, want maar liefst 5 doelpogingen teisterden het aluminium. Ook zat het voor Elise niet mee, want ze leek redelijk hersteld te zijn van een enkelblessure, maar halverwege de eerste helft ging het toch niet goed en was een wissel onontkoombaar. Femke Wijnandts, die al vaker als stand-in voor de verdediging ingezet was, nam haar plek over en deed dat weer vol overtuiging. Even daarna wist EVC dan toch eindelijk op voorsprong te komen. De met dispensatie spelende VR1 speelster Irene Tol wipte de bal keurig over de uitkomende keepster in het lege doel, 1-0. Halfspeelsters Kim Uijlenhoed en Daphne de Groot zochten steeds de drie spitsen en schakelden goed om bij balverlies, waardoor Purmerland er eigenlijk niet echt aan te pas kwam op een paar momentjes na. Richting de rust werd Kim Bakker op links gevonden en met een daverende lage knal vond zij de lange hoek, 2-0.
In de tweede helft ongeveer hetzelfde spelbeeld. Direct na de aftrap besliste EVC het duel eigenlijk al. Irene schoot heel netjes de 3-0 op het scorebord. Purmerland probeerde nog wel een tegendoelpunt te forceren, maar Annicka Kuipers stond zeer attent te keepen en zij zou dan ook de nul houden. Trainer Rolph Meijer had in de rust even de pijnlijke rug van Britt behandeld met een vaag smeerseltje en dit bleek een wondermiddel te zijn, want juffrouw Ooms vloog 45 minuten van voor naar achter en van links naar rechts. Met mooie en slimme passes wist Nina de Groot menig maal de zwart/blauwe achterhoede te verrassen en de spitsen in kansrijke positie te brengen. De snelle Annemijn Westerneng had alleen wat pech met de afronding. Ook onze kleine, maar dappere Jamy Haselager bewees opnieuw dat haar voetballende niveau groeiende is door zelden de bal naar de verkeerde kleur te spelen. Uiteindelijk wist Irene, met een prachtig verdekt schot uit stand, de sterke keepster nogmaals te laten vissen en de eindstand van 4-0 in de boeken te schieten. Het ingaan van de winterstop werd nog even “gevierd” in de kantine met een goed groepsgesprek en een patatje en consumptie op rekening van leider Gert-Jan Nordmann. Het kon misschien hier en daar beter, maar onze MB1 heeft zonder vaste keepster en het missen van de eerder genoemde geblesseerde speelsters een goede prestatie geleverd met deze 4e plaats en dat houdt in dat wij in een leuke en sterke voorjaarscompetitie terecht gaan komen.
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …