EVC JO11-1 biedt kranig weeerstand ondanks verlies.

EVC JO11-1 – ZOB JO11-2 (0-7, rust) 2-9 voor ZOB JO11-2
(7-9-2019, 2e bekerwedstrijd voorjaarscompetitie, seizoen 2019-2020)
Najaarsbuitjes waren vrijdag en zaterdag aan de orde van de dag-en-nacht. Het ‘B-veld achter’ was dan ook lekker vochtig en speersnel toen de teams van EVC JO11-1 en ZOB JO11-2 de kleedkamers verlieten en het ‘verste veld’ betraden voor de warming-up. Al vlug was het coaches en spelers duidelijk dat met de omstandigheden terdege rekening gehouden moest worden. EVC-coach Wilco van der Niet was verhinderd vanwege werkzaamheden op de Volendammer kermis, zijn vervanger was trainer Jan van de Nes. Roodgroen was compleet en dat betekende dat Steven van der Niet (k), Tijn van der Heide, Dorian van Rijn, Tijl Dobbenberg, Casper Ouderdorp, Julian Werner, Imran Ait Ouaicha, Tygo Oostwal, Maher Kassem en Bram Wanders de veters strikten voor de streekderby tegen ZOB. Inval-scheidsrechter van dienst was Patrick van Rijn die op Klokke 10.30 uur de wedstrijd in gang floot. ZOB was van meet af aan het betere team. De Beemsterlingen beschikten over enkele snelle en technisch vaardige spelers en de gasten drongen EVC ver terug op eigen helft. Edam zag zich gedwongen tot verdedigen, deelde wel een enkele speldenprik uit maar daar waren de bezoekers niet heel erg van onder de indruk. Na een minuut of acht kwam EVC op achterstand en al snel liep de score op ondanks een paar heel goede reddingen van Steven. Tussen de defensieve werkzaamheden door creëerde Imran een kans, schoot Maher op de paal na een mooie pass van Casper, had Bram zijn vizier op 10 cm aan de buitenkant van de paal gericht en tikte Tygo de bal net over. ZOB liet een paar kansen onbenut maar wist toch 7x te scoren voor de thee. In de rust viel er uiteraard het nodige te bespreken. De afspraken waren: compacter verdedigen (door iedereen), meer en beter coachen, met je tegenstander meelopen, in balbezit eerder de diepte zoeken en na een actie doorbewegen. Het belangrijkste was echter: ondanks de grote achterstand zou het team voor een goed resultaat blijven knokken tot het laatste fluitsignaal. En het mag worden gezegd: dat deden de Roodgroenen! EVC zat bepaald niet in zak en as maar voetbalde met nieuw aangeboorde inspiratie en energie. De met een vervelende voetblessure voetballende rechtsback Tijl stoomde op en loste een waarschuwingsschot af dat net aan de verkeerde kant van de paal zeilde. Het was de voorbode van een EVC-treffer want de geblokte spits Maher reageerde alert op een dieptepass van Tijl, schudde enkele verdedigers af en schoot met links de bal in de hoek links van de keeper (1-7). Aan de overzijde bleef ZOB dreigend maar Tijn, Dorian, Tijl en doelman Steven wisten nu alle pogingen te verijdelen. Op het middenveld liepen Casper en Julian zoveel mogelijk gaten dicht en wisten ze hun voorwaartsen steeds beter te bereiken. Tygo, Maher, Imran en Bram maakten het de ZO-defensie lastiger waardoor deze linie minder gemakkelijk kon opbouwen dan voor de thee. Een snelle aanval via Tygo en Julian belandde bij Imran die zijn inzet helaas geblokt zag. Na een interceptie van Tijn passte Imran de bal in de diepte naar Maher en die vuurde een vlammend schot af dat de ZOB-goalie echter bekwaam keerde. Dorian moest vervolgens in de achtervolging en wist met een fraaie tackle de ZOB-aanval onschadelijk te maken. Even later werd het houtwerk van beide doelen getest: Imran knalde het leder tegen de paal en ook een Beemsterling schoot de bal tegen de verticale staander. Roodgroen moest vervolgens, ondanks heldhaftig verzet, twee doelpunten ‘slikken’ en kwam daardoor ook in Helft Twee op achterstand (1-2 en in totaal 1-9). Het slotwoord was toch voor het wilskrachtige EVC: Casper zette met een slim balletje Imran vrij voor de keeper en dit wist het passende vervolg (2-9). Een minuutje later floot de prima leidende referee Van Rijn voor het einde van de derby (dank, Patrick!). Conclusies: het sportieve ZOB speelde een prima wedstrijd en won geheel verdiend. EVC bood fel verzet en toonde een groot doorzettingsvermogen door te blijven strijden ondanks de grote achterstand. Klasse, Mannen!!! Blijf goed trainen dan zullen we dat uiteindelijk ook in de resultaten terugzien! Heel veel succes en … wees en blijf scherp!!!