JO17-1 verliest nipt ondanks goed spel (1-2)

Op zaterdag 26 november ontvingen onze jongens Jong Holland, dat met tien punten meer een flink stuk hoger op de ranglijst stond. De oranje-zwarten uit Alkmaar hadden in de eerste helft ook een overwicht, maar tot echt goede kansen leidde dat niet. EVC was gehavend: Alvar en Jan zijn geblesseerd en Hamza moest na tien minuten met een liesblessure het veld verlaten. Gelukkig was Rowan bereid om in te vallen en werd op het allerlaatste moment Nouaman (JO16-1) opgetrommeld. Jong Holland kwam na wat slordig dekken op een 0-1 voorsprong. Daar bleef het bij, ook door een mooie redding van Sjors na een prachtig genomen vrije trap.
In de rust maande trainer Peter de jongens om fysiek te spelen zodat duels gewonnen konden worden. Dat hielp, want in de tweede helft nam EVC het heft in handen. Grote aanjagers waren Kike en Rowan, die naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer de neiging kreeg naar voren te gaan. Maar de overige spelers deden daar weinig voor onder. Thijn stichtte met zijn rushes gevaar voorin, Laurens domineerde de linkerflank, Noah leed geen enkele keer balverlies en gaat steeds beter spelen, Matthijs zocht de ruimte op links zodra het kon, enfin, ik ga niet iedereen noemen, maar het was mooi om te zien hoe het elftal in de afgelopen drie maanden is gegroeid. Toch kwam Jong Holland onverdiend op een 0-2 voorsprong. De wedstrijd leek gespeeld, maar de alerte rechtsbuiten Nouaman onderschepte een uittrap van de keeper en scoorde beheerst. Even was er de hoop op een gelijkspel, maar daarvoor was niet genoeg tijd. Ondanks de nederlaag hield ondergetekende een goed gevoel aan deze wedstrijd over. Complimenten voor de scheidsrechter, die de wedstrijd als een voetballer ‘las’ en ook voor de tegenstander, die even sportief bleek te zijn als EVC. Geen enkele wanklank, geen enkel misbaar: zo kan het dus ook.