EVC JO11-1 dringt door tot de kwartfinale van de DEEN-Cup!

EVC JO11-1 – csv BOL JO11-1 3-0 voor EVC JO11-1
(12-1-2018, 1/8 finale DEEN-Cup, Kras-stadion FC Volendam, seizoen 2017-2018)
Bijna vier maanden na de eerste ronde mocht EVC JO11-1 afgelopen vrijdag aantreden in de 1/8 finale van de DEEN-Cup in het stadion van FC Volendam.
In de eerste ronde werd FC Medemblik JO11-1 met 4-1 overtuigend aan de kant gezet. Nu was csv BOL JO11-1 (dat Con Zelo JO11-1 met 3-0 verslagen had) de tegenstander. Het eerste seniorenteam van BOL is al jaren een geduchte tegenstander en speelt hoger dan EVC 1. Hoe sterk zou de jeugd van Broek op Langedijk echter zijn?
Mede ter voorbereiding op de ‘DEEN-Cup clash’ had Roodgroen de Maandag-voor-de-Vrijdag een zeer leerzame oefenwedstrijd gespeeld tegen EVC JO12-1: 8 tegen 8 op een half veld. Het onderlinge treffen eindigde na 60 intense minuten in 3-3 maar JO11-1 liet zien niet onder te doen voor hun clubgenoten. JO11-1 speelde een uitstekende wedstrijd!
In het stadion van FC Volendam trad EVC JO11-1 aan met de voltallige selectie: Remy Kluft (k), Niek Pistora, Tim Steur, Tim Knegt, Victor Surie, Rayan Morrhabi, Mike Latdorp, Jesse Joosten en Rick van Velden. De strafschoppenreeks voorafgaande aan de wedstrijd werd gewonnen door BOL. De opdracht was dus duidelijk. Die hield in dat het in zwart geklede EVC (the All Blacks) de wedstrijd moest winnen! Vanaf het begin was EVC zich hiervan terdege bewust en zette het BOL meteen onder druk. Edam speelde heel goed en kansen konden niet uitblijven. Die kwamen er dan ook. Het in grote getale opgekomen Edammer publiek ging er eens goed voor zitten zeker toen uitblinker Rayan ‘de Onzen’ op voorsprong schoot (1-0). Even later schoot Niek van afstand tegen de buitenkant van de paal en zag Mike zijn poging net uit de kruising gehaald worden door de lange keeper van de Langedijkers. EVC liet de bal in hoog tempo rondgaan en BOL kwam er niet aan te pas. Het gevolg was dat de voorsprong werd vergroot: Niek zette Rick met een fraaie pass aan het werk en de snelle rechtsvoor bleef koel (2-0). Verdedigend en opbouwend speelde EVC heel sterk met aan het hoofd Tim Steur en zijn kompanen Victor Surie, Tim Knegt en Niek Pistora. Rayan Morrhabi bestreek het hele (midden)veld en was het intelligente verdeelstation van het team. Voorin waren Mike Latdorp, Rick van Velden en Jesse Joosten gevaarlijk en doelgericht. Na weer een pass van Rayan schoot Mike fraai raak (3-0). In de laatste tien minuten nam de vermoeidheid bij enkele spelers toe en kon EVC het hoge tempo niet meer volhouden. BOL kwam nu ook aan aanvallen toe maar de verdediging en doelman Remy klaarden de klus en hielden ‘De Nul’ vast. Na ruim 30 minuten floot de referee voor het einde van de wedstrijd en had EVC JO11-1 een zeer verdiende 3-0 overwinning geboekt op het sportieve BOL!
Een woord van dank aan FC Volendam en DEEN-Supermarkten voor de vlekkeloze organisatie!
Mannen: grote klasse! Complimenten!
Dit fraaie resultaat betekent dat jullie zijn doorgedrongen tot de kwartfinale van de DEEN-Cup! Die wordt gehouden op maandag 12 maart 2018. Tegenstander is het zeer sterke Fortius JO11-1. We moeten aan de bak, Mannen!!!
Zover is het echter nog niet: zaterdag spelen we thuis tegen Ilpendam de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie. Een mooie nieuwe test tegen wellicht de aanstaande kampioen! Maar dat laatste is aan ons om te verhinderen! Heel veel succes en plezier!!!