Ruime bekerwinst voor EVC JO11-1

EVC JO11-1 – Hercules Zaandam JO11-4 (7-0, rust) 21-1 voor EVC JO11-1
Dreigende luchten op een wederom zeer vroeg tijdstip. Om 8.45 uur stond het aanvangstijdstip gepland voor de bekerwedstrijd EVC JO11-1 tegen Hercules Zaandam JO11-4. Een korte warming-up ging aan dit treffen vooraf. Felle buien trokken over het EVC-complex en om niet al voor de match kletsnat te worden, besloten de coaches Jeroen Ooms en Jan van de Nes het opwarmen drastisch te verkorten en ook deels op een andere locatie te houden. In kleedkamer Eén werden enkele rustige stretchoefeningen uitgevoerd onder leiding van Jeroen: een beetje spanning op de spieren, meer niet. De eerste bekerwedstrijd had JO11-1 verloren omdat Assendelft JO11-4 met tal van JO13-spelers aantrad. Om nog zicht op de volgende bekerronde te houden moest deze wedstrijd gewonnen worden. Dat bleek geen enkel probleem. Nog voor het eerste fluitsignaal klonk, was evident dat Roodgroen ruim zou gaan winnen. De volgende spelers vormden de wedstrijdselectie: Koen van Beek (k), Timo Ooms, Daoud Ikhlifen (a), Colin Molenaar, Bink Mulder, Tim Knegt, Rayan Morrhabi, Tom Tierolf en Kick van der Vlies. Milan Alberts speelde deze keer mee met JO11-2 en hielp zijn trainingsmaatjes met het behalen van een fraaie bekerzege.
De verlichting ging eigenlijk alleen aan voor de warming-up maar ook in het eerste gedeelte van de Helft Eén was het ‘hulplicht’ noodzakelijk. Niet zozeer om het doel van de tegenstander te vinden maar wel om te kunnen waarnemen wie er scoorden. Het bijhouden was een flinke klus: enerzijds vanwege het aantal doelpunten en anderzijds omdat pen en papier niet erg meewerkten door de regen. EVC viel aan en deed dat eigenlijk voortdurend. Omdat Roodgroen teveel gericht was op het doel, hield het team het veld niet breed maar speelde in een trechter en daardoor maakten de Mannen het zichzelf niet gemakkelijk. Bovendien werd er te gehaast gespeeld en te snel geschoten uit veel te lastige posities. Toch kwam de thee met een 7-0 voorsprong. In de rust werd een aantal belangrijke zaken aangestipt en dat hielp want in de tweede helft was het spel een stuk beter. De doelpunten vielen nu als rijpe appelen en de tegenstand van Hercules werd allengs minder. Aan het eind van de rit was de officiële score 22-1 maar ik telde er toch echt maar 21. Jammer was het wel dat we er niet voor zorgden dan Koen met een clean sheet van het veld kon stappen: we verwaarloosden de defensie en dat brak ons één keer op. Dat moet volgende keer beter, Mannen! De goals kwamen van Rayan (7), Colin (4), Kick (3), Daoud, Bink en Tom (elk 2) en Timo (1). Koen stopt na afloop liefst acht (!) strafschoppen: grote klasse, Koen! Het was natuurlijk geen echte wedstrijd maar omdat JO11-1 tot nu toe echt in elk wedstrijd alle zeilen moest bijzetten was het toch fijn dat de spelers een keertje lekker konden aanvallen en scoren! Dat geeft hopelijk zelfvertrouwen. Een enorm compliment is er voor jeugdscheidsrechter Nourdin Rezzak (EVC JO15-1) die deze wedstrijd uitstekend leidde! Omdat eigenlijk steeds op één helft werd gespeeld, hoefde Nourdin nauwelijks te lopen en kreeg hij het daardoor heel erg koud. In de kantine zat hij nog te rillen van de kou en dat in de wetenschap dat hij zelf nog moest voetballen. Nourdin, trek volgende keer nog warmere kleding aan maar ….: hartstikke bedankt voor het fluiten!!!
Volgende week Is ZAP in Breezand de competitietegenstander. Bereid je goed voor, Mannen! Heel veel succes!
Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …