Fraaie zege van sterk en gedreven EVC E1!

FC Den Helder E1 – EVC E1 (1-2, rust) 3-5 voor EVC E1

(7-11-2015, 1e wedstrijd competitie fase 2, seizoen 2015-2016)

Na twee competitieloze weekenden (waarin wel werd geoefend en getraind) mocht EVC E1 weer in de wei ‘voor het echie’. Het betrof de 1e wedstrijd in de tweede competitie(ronde). De hoofdklasse kent drie competitieronden van elk zeven wedstrijden. De eerste fase is inmiddels afgelopen. Helaas trok ZOB E1 zich daarin terug en is de thuiswedstrijd tegen JVC E1 nooit vastgesteld.
De tegenstander was voor de tweede maal FC Den Helder E1. Uiteraard betrof het weer een away-match: de 8e in 10 wedstrijden. De benzinekosten lopen zo aardig op maar we zien zo nog eens meer dan Monnickendam en Volendam. De eerste wedstrijd in de Kop van Noord-Holland werd verloren in
De spelersgroep was compleet voor de trip naar de marinestad. Dat hield in dat Patrick Wissels (k), Mika Heuser, Niek de Hoop, Koen Berends, Bink Mulder, Colin Molenaar, Charlie Kuiper, Daoud Ikhlifen, Gene Brandt en Sajad Rahimzadeh acte de présence gaven. In de warming-up werden de nieuwe trainingspakken uitgetest. Belangrijker was echter om te wennen aan het veld. We speelden namelijk op een gewoon grasveld dat al een tijdje niet was gemaaid. Kortom: het was van belang om de bal hard in te spelen om nog een beetje snelheid te krijgen. Op voorhand was combinatievoetbal niet gemakkelijk en zouden de elementen ‘strijd’ en ‘duelkracht’ een grote(re) rol spelen.
In de beginfase was het de thuisclub die het meeste balbezit had en het betere van het spel liet zien. Toch was het Roodgroen dat het eerste echte gevaar stichtte. Na een voorzet vanaf rechts door Charlie schoot Sajad op de paal. EVC voerde vanaf dat moment enigszins de boventoon. Dat kwam onder meer tot uiting door een schot tegen de lat van Gene. Even later leek Edam dan toch te scoren: een scrimmage nagenoeg op de doellijn resulteerde echter niet in een goal. Aan de andere kant viel wel een treffer: de E1 gaf geen druk op de man met de bal en die kon van afstand de bal hoog tegen de touwen schieten (1-0). Een achterstand waar een voorsprong veel meer paste in het spelbeeld. Roodgroen gaf echter niet op, leverde enorm veel strijd en combineerde er bij vlagen lustig op los op de lastige grasmat. Een combinatie tussen Bink, Charlie en Daoud had succes: Gene was het eindstation en hij schoot 1-1 tegen het net. Enkele minuten later vonden Charlie en Daoud elkaar in een mooi samenspel, een pass volgde naar de alerte Gene en die kogelde raak (1-2). Met een dikverdiende voorsprong ging EVC E1 naar de kleedkamer voor de rust. In de pauze werden complimenten uitgedeeld maar ook gewaarschuwd voor het slappe begin in de eerste wedstrijd op sportpark De Streepjesberg. In de 2e helft was EVC bij de les. De uitstekend keepende Patrick en de sterke en goed op elkaar ingespeelde verdediging met Mika, Niek en Koen waren zeer attent en daadkrachtig. Toch kon de E1 niet voorkomen dat Den Helder gelijkmaakte (2-2). Het antwoord was een nog energieker Roodgroen. De middenvelders Colin en Bink stuwden het team naar voren en dat had resultaat. Gene werd aangespeeld door Sajad en hij tikte het leder snel door naar Charlie die raak schoot (2-3). Het duurde niet lang of de voorsprong werd vergroot: Charlie werd door Colin ingespeeld op de rechtervleugel en hij zette meteen Daoud aan het werk. Die profiteerde van de ruimte en schoot de bal hard tegen de touwen rechts van de keeper (2-4).
Een zeldzaam moment van onoplettendheid bracht het ThuisTeam weer in de race (3-4). EVC wilde echter per se winnen en viel verwoed aan. Na een kans voor Gene en schot van Bink dat rakelings over de lat zeilde was het wederom Gene die in de slotminuut de beslissing forceerde. Bink speelde de bal in de loop van de linkerspits en die was sneller en alerter dan de concurrentie (lees: de Helderse verdedigers): 3-5. Even later klonk het eindsignaal en had EVC E1 prachtige overwinning behaald in een sportieve wedstrijd! Mannen, een groot compliment aan álle spelers want jullie hebben deze zege echt verdiend: door jullie uitstekende inzet (voor de zoveelste keer!) en jullie goede spel!
Volgende week spelen we thuis tegen JVC E1 uit Julianadorp: heel veel succes en plezier!

Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …